Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 nov 2019 - Anul XXIV, nr. 256 (7257)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Oportunitate

De ce crede deputatul Ioan Balan că Moldova are nevoie de o fabrică de automobile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan este de părere că zona Moldovei are nevoie de investiţii majore pentru a ieşi din sărăcia actuală. Din păcate, investitorii care au fost interesaţi să deschidă fabrici în România, inclusiv în Moldova, au fost izgoniţi de guvernele care s-au succedat la conducerea ţării în ultimii şapte ani.

„Fabrici importante din Europa, din America sau din Asia au ocolit România, deși acei investitori au avut prima opțiune pentru România. Spun cu deosebită amărăciune în suflet cum Moldova a pierdut șanse reale de a obține locarea unor fabrici importante, unele din industria constructoare de mașini, pentru că PSD nu a vrut nici un moment să scoată România din subdezvoltare. Pentru cei cu memoria scurtă, vă aduc aminte cum țara noastră a ratat oportunitatea de a avea o fabrică Mercedes, pentru că la Guvern nu a fost nimeni interesat de o investiție de peste un miliard de euro. De asemenea, să nu uităm că în urmă cu doi ani, prim-ministrul Japoniei a venit tot cu intenții economice clare în România, numai că atunci nu a găsit în România decât un Guvern Tudose demis de propriul partid”, a arătat Ioan Balan.

Parlamentarul sucevean a precizat că există şanse de a aduce în România firme mari din Europa, numai că acest lucru depinde doar de modul cum vor fi trataţi aceşti investitori, iar un Guvern PNL ar fi o garanţie că nu vor avea aceeaşi soartă ca alte concerne.

„Astăzi, cea mai mare fabrică de automobile din Europa și una dintre cele mai mari din lume, fabrica Volkswagen, stă cu ochii pe România și vrea să construiască o investiție uriașă, după ce se pare că a renunțat la varianta amplasării acesteia în Turcia sau în Bulgaria. Și astăzi, ca și ultimii șapte ani, investitorii germani nu au cu cine să vorbească, nu au cu cine să negocieze, pentru că România nu are guvern”, a mai spus Ioan Balan.

Conform deputatului liberal, Moldova are nevoie ca de aer de o investiție străină majoră, care să genereze mii de locuri de muncă bine plătite, la fel de bine ca în Occident, care să dărâme sărăcia lucie şi să oprească exodul masiv al tinerilor în străinătate.

„Cu siguranță că o fabrică de automobile ar putea să fie un vis frumos pentru Moldova, pentru că odată cu ea, o întreagă industrie pe orizontală s-ar putea pune pe picioare și ar genera efecte de antrenare în toată economia Moldovei. Am toată încrederea că Guvernul Orban, dacă va fi învestit cât mai repede, se va lupta pentru ca investițiile străine majore să nu mai ezite să investească în țara noastră”, a concluzionat Ioan Balan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului De ce crede deputatul Ioan Balan că Moldova are nevoie de o fabrică de automobile.
 Vizualizări articol: 1516 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
De ce crede deputatul Ioan Balan că Moldova are nevoie de o fabrică de automobile5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei