Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 nov 2019 - Anul XXIV, nr. 256 (7257)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Elev al unui liceu din Rădăuți, umilit la clasă de profesoara de istorie: ”Te urăsc, efectiv. (...) Nu te pot suporta”

Vineri, 1 Noiembrie 2019 (11:20:18)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Consiliul Judeţean al Elevilor (CJE) Suceava semnalează un caz scandalos de derapaj, de această dată la Colegiul Tehnic Rădăuți, unde o profesoară s-ar fi adresat unui elev pe un ton disprețuitor, spunându-i: „Tu ești tănău, tu nu știi ce-i cu tine și te urăsc, efectiv. Eu nu urăsc elevii, dar pe tine nu te pot suporta”.

Elevul ar fi fost agresat verbal şi emoţional de profesoara de istorie chiar în timpul orelor de curs. Cadrul didactic i-a adresat elevului insulte, spunându-i că îl urăşte şi cerându-i să se mute la o altă şcoală, motivul invocat fiind că „nu îl suportă”.

În acest context, Consiliul Judeţean al Elevilor Suceava face un apel la conducerea Colegiului Tehnic Rădăuţi, solicitând adoptarea unor măsuri privind incidentul ce a avut loc zilele trecute în incinta colegiului.

„Condamnăm această atitudine, întrucât este total nepotrivită unui om ce are datoria primordială de a îndruma elevii şi de a fi un model pentru aceştia. Nu este de mirare faptul că elevii nu se simt în siguranţă în cadrul şcolii, atât timp cât astfel de întâmplări împiedică afirmarea unui climat educaţional propice”, transmite CJE prin intermediul unui comunicat de presă.

Aceștia cer luarea unor măsuri, cât mai urgent, pentru remedierea acestei situaţii şi prevenirea altora asemenea.

Prof. Gelu Țugulea, directorul liceului, condamnă comportamentul profesoarei, menționând că astfel de reacții nu pot fi tolerate în cadrul unei unități de învățământ.

Acesta a arătat că profesoara și-a cerut scuze elevului, iar luni se vor întâlni membrii Consiliului de Administrație al școlii pentru a discuta incidentul.

”Doamna este un cadru didactic foarte bine pregătit, cu rezultate notabile, cu promovabilitate de 100% la examenele naționale la disciplina sa. Chiar și așa, nu putem accepta reacția sa, e o faptă gravă pe care nu o vom trece cu vederea. Demnitatea elevului nu trebuie atinsă, adresarea profesoarei fiind necuviincioasă. Profesoara a avut intenții bune, probabil a fost deranjată că elevul nu a fost atent la oră sau era nepregătit, însă aceasta nu trebuia să ia personal asta. Am toată aprecierea pentru doamna profesoară, însă a exagerat și în acest caz se pune problema sancționării”, a arătat Gelu Țugulea.

 

·        Statut de autoritate publică pentru cadrele didactice

 

În lumina acestui eveniment,Consiliul Elevilor Suceava readuce în discuție problema învestirii cadrelor didactice cu statutul de autoritate publică.

„Ne opunem propunerii, considerând că respectul pe care cadrele didactice îl doresc şi care este absolut necesar în actul educaţional nu poate fi reglementat prin lege. Prin adoptarea unei astfel de măsuri riscăm perpetuarea unor comportamente din partea profesorilor precum cel prezentat anterior, în fața cărora elevii nu au posibilitatea de a se apăra”, a mai arătat CJE Suceava.

CJE Suceava mai precizează că în cadrul aceluiaşi liceu există probleme referitoare la obligativitatea uniformei şi sancţionarea elevilor care nu o poartă, astfel încălcându-se drepturile și opinia acestora (387 elevi au semnat pentru introducerea uniformei, iar 649 au semnat împotrivă, precizând că nu îşi doresc sau nu îşi permit achiziționarea sa).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elev al unui liceu din Rădăuți, umilit la clasă de profesoara de istorie: ”Te urăsc, efectiv. (...) Nu te pot suporta”.
 Vizualizări articol: 8621 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 1 vot
Elev al unui liceu din Rădăuți, umilit la clasă de profesoara de istorie: ”Te urăsc, efectiv. (...) Nu te pot suporta”2.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei