Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 sep 2019 - Anul XXIV, nr. 206 (7207)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Soluţie finală

Un tată care şi-a violat de mai multe ori copilul de numai 6 ani a fost trimis la puşcărie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tată care şi-a violat de mai multe ori copilul în vârstă de numai 6 ani a fost trimis la puşcărie după ce magistraţii a două instanţe de judecată l-au găsit vinovat pentru faptele de care era acuzat. Curtea de Apel Suceava nu numai că a confirmat vinovăţia lui Ioan-Emilian Cristea, de 37 de ani, din Panaci, dar a şi mărit pedeapsa pronunţată de Judecătoria Vatra Dornei.

Bărbatul a primit o pedeapsă de 8 ani de închisoare, faţă de 6 ani de închisoare cât primise în primă fază. Trebuie spus că soluţia este definitivă, iar în baza mandatului de executare a pedepsei Ioan-Emilian Cristea a fost ridicat de la locuinţă şi transferat la Penitenciarul Botoşani.

În acest caz, poliţiştii dorneni au avut informaţia că un copil a fost dus la o clinică medicală de către bunica sa, pentru suspiciuni de viol. Anchetatorii au intrat pe fir şi au stabilit că băiatul de 6 ani este orfan de mamă şi în ultima perioadă a fost crescut de bunica sa. Tatăl său locuia şi el în acelaşi imobil şi stătea împreună cu fiul său la final de săptămână, în rest fiind plecat la muncă în pădure. Copilul a început să povestească cum este abuzat sexual de tatăl său. Poliţiştii şi procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei au început cercetări amănunţite, care au presupus consiliere şi expertizare psihologică, declaraţii, inclusiv testul poligraf, unde au fost testaţi tatăl acuzat şi bunica maternă. Cum violul nu a putut fi probat cert medico-legal, ancheta a fost complicată. Până la urmă, Parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei a ajuns la concluzia că există probe suficiente ale agresiunii sexuale. Procurorii au dispus trimiterea în judecată a tatălui, pentru viol în formă continuată.

Tatăl acuzat a petrecut doar 24 de ore în arest, după care a fost plasat sub control judiciar, măsură menţinută până acum.

 

Un alt caz asemănător s-a lăsat cu o condamnare de 20 de ani

Un alt caz asemănător a avut loc tot în bazinul Dornelor. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei l-au trimis în judecată pe Victor Costel Anton pentru infracţiunea de viol în formă continuată, având date despre comiterea a cel puţin 60 de acte sexuale, de la sfârşitul anului 2013 până înainte de Crăciunul anului 2018.

Minora, care avea doar 7 ani când au început actele sexuale forţate, s-a plâns unei colege de şcoală şi i-a spus prin ce trece de câţiva ani. Informaţia a ajuns şi la urechile poliţiştii judiciarişti dorneni, care au tratat serios datele şi au aflat informaţii şocante. Prima a fost că bărbatul mai are la activ o condamnare la 9 ani de închisoare pentru pedofilie.

Din cercetările poliţiştilor dorneni a rezultat că individul a constrâns-o pe minoră fizic şi moral la acte sexuale repetate. Acestea aveau loc periodic, individul profitând de faptul că fata locuia în casa lui.

Procurorii au mai arătat că inculpatul a recunoscut în principiu săvârşirea faptelor, dar a susţinut în mod repetat că minora chiar şi-ar fi dorit activitatea sexuală, în ciuda vârstei fragede pe care o avea la acel moment. Este evident că o astfel de susţinere nu avea cum să aibă vreun fundament, având în vedere vârsta copilei.

Cazul s-a judecat iniţial la Judecătoria Vatra Dornei, dar a fost strămutat la cererea inculpatului la Judecătoria Gura Humorului, care în luna iulie a pronunţat şi verdictul: 20 de ani de închisoare pentru Victor Costel Anton. Soluţia nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Suceava.

Bărbatul condamnat mai are la activ o condamnare la 9 ani de închisoare pentru pedofilie şi a trăit în ultimii ani în concubinaj cu o femeie care are o fiică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un tată care şi-a violat de mai multe ori copilul de numai 6 ani a fost trimis la puşcărie.
 Vizualizări articol: 2163 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Un tată care şi-a violat de mai multe ori copilul de numai 6 ani a fost trimis la puşcărie1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Roşii murate Pentru cei ce nu prea iubesc gogonelele… dar ar gusta din când în când, pentru cei ce ar vrea să se înfrupte cât mai repede din murături şi să sară peste săptămânile de aşteptare, pentru cei care vor... Citeşte