Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 sep 2019 - Anul XXIV, nr. 206 (7207)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

AEP: Peste 20.000 de români din Diaspora s-au înregistrat pentru vot prin corespondență

Miercuri, 4 Septembrie 2019 (15:35:54)

Autoritatea Electorală Permanentă a anunțat, miercuri, că peste 20.000 de români din străinătate s-au înregistrat pentru vot prin corespondență la alegerile prezidențiale, iar pentru votul la secția de votare s-au înregistrat aproximativ 19.500 de cetățeni români din Diaspora, informează Mediafax.

„Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că, după 39 de zile de funcționalitate a portalului www.votstrainatate.ro, numărul alegătorilor din străinătate care s-au înregistrat cu opțiunea pentru votul prin corespondență este de peste 20.000 și depășește numărul celor care au optat pentru vostul la secția de votare. Astfel, astăzi, 4 septembrie 2019, ora 13:00, pentru votul prin corespondență figurau înregistrate 20.040 de persoane, iar pentru votul la secția de votare existau 19.430 de înscrieri”, a transmis AEP, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Preşedintele AEP, Constantin-Florin Mitulețu-Buică, precizează că există premise pentru prelungirea termenul de înregistrare cu patru zile, de la 11 septembrie la 15 septembrie, ceea ce ar însemna că cetățenii români ar mai avea la dispoziție 11 zile pentru a se înregistra pe portalul www.votstrainatate.ro ca alegători în străinătate.

„Reiterez îndemnul către cetățenii cu domiciliul sau reședința în străinătate de ase se înregistra cu opțiunea pentru votul prin corespondență, care, în afară de faptul că este o modalitate comodă și sigură de vot la distanță, îi scutește de cheltuiala deplasărilor la o secție de votare și de aglomerații”, a declarat președintele AEP.

Buică a anunțat luni că AEP ar promova o Ordonanță de urgență în acest sens.

Președintele AEP a mai precizat că 22 septembrie e termenul limită de depunere a candidaturilor la BEC, iar pe 12 octombrie va începe campania electorală, care se va desfășura pe o perioadă de 30 de zile.

Potrivit unei hotărâri de Guvern, românii din străinătate vor putea vota la primul tur al alegerilor prezidenţiale între 8 şi 10 noiembrie, iar la al doilea tur între 22 şi 24 noiembrie, a anunţat miercuri preşedintele AEP Constantin Buică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului AEP: Peste 20.000 de români din Diaspora s-au înregistrat pentru vot prin corespondență.
 Vizualizări articol: 1172 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
AEP: Peste 20.000 de români din Diaspora s-au înregistrat pentru vot prin corespondență0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Roşii murate Pentru cei ce nu prea iubesc gogonelele… dar ar gusta din când în când, pentru cei ce ar vrea să se înfrupte cât mai repede din murături şi să sară peste săptămânile de aşteptare, pentru cei care vor... Citeşte