Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 sep 2019 - Anul XXIV, nr. 206 (7207)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

Vizită

Transparenţă și comunicare la Holzindustrie Schweighofer

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un grup de jurnaliști suceveni a fost invitat de firma Holzindustrie Schweighofer (HS), la începutul săptămânii, într-o vizită de informare și documentare la fabrica din Rădăuţi și la unul din depozitele de lemn din localitatea Falcău. Vizita a debutat la Falcău, unde jurnaliștilor li s-au prezentat procedurile de due diligence, măsurarea și încărcarea transporturilor de lemn, pregătirea documentaţiei și sistemul due diligence, argumente că HS a implementat un plan complex de acţiuni pentru o industrie sustenabilă a lemnului în România. Măsura centrală este sistemul de urmărire prin GPS a materialului lemnos, Timflow, care permite HS să monitorizeze traseul fiecărui camion ce livrează buștean de la punctul de încărcare până la poarta fabricii. Compania are o politică de toleranţă zero faţă de livrările cu provenienţă controversată, iar detaliile tuturor transporturilor sunt puse la dispoziţia publicului în mod transparent pe site-ul www.timflow.com, disponibil în limbile română și engleză. Potrivit principiului auto-impus de transparenţă, HS informează publicul de fiecare dată când descoperă livrări de buștean cu provenienţă controversată. La finalul vizitei la fabrica din Rădăuţi, după prezentarea procedurilor de verificare a conformităţii transporturilor, inclusiv urmărirea trasabilităţii prin sistemul Timflow, cât și recepţia masei lemnoase, Vasile Varvaroi, manager de achiziţii buștean, a declarat: „Obiectivul principal al vizitei pe care am dorit să o faceţi la noi a fost să vă prezentăm sistemul nostru de due diligence, tot ceea ce facem pentru a minimiza posibilitatea de apariţie în lanţul de aprovizionare a lemnului neconform. V-am prezentat importanţa unui depozit intermediar de sortare a masei lemnoase, v-am prezentat cum se face măsurarea și încărcarea unui camion, cum se fac documentele de transport, apoi v-am prezentat modul în care sistemul timflow de urmărire a trasabilităţii lemnului funcţionează. Este un sistem nou în industrie, un sistem inovativ chiar în industria europeană a lemnului, un sistem care urmărește tot drumul lemnului, care arată de la locul de încărcare, parcursul, până la recepţia finală. Sistemul este deschis publicului, este un sistem care arată transparenţă, un sistem care arată tuturor celor interesaţi de unde vine lemnul, unde a fost încărcat, modul în care excludem lemnul din zonele protejate, din parcurile naţionale, din zonele virgine. Practic, fiecare limită a acestor zone protejate este inclusă în acest sistem timflow. În cazul în care ar exista posibilitatea încărcării de masă lemnoasă din aceste zone, sistemul ne alertează imediat și acest lemn nu este primit în fabricile noastre”.

 

Grupul Schweighofer se numără printre cei mai mari investitori din România

Din 2003, Grupul Schweighofer se numără printre cei mai mari investitori din România, cu investiţii de peste 800 de milioane de euro în industria lemnului și în economia românească. În cele cinci fabrici pe care le operează în patru judeţe ale României lucrează peste 2.700 de angajaţi, iar impactul investiţiilor asupra comunităţilor locale s-a dovedit unul semnificativ. Cumulând efectele directe, indirecte și induse, industria lemnului contribuie cu 3,5 % din PIB-ul României, din care companiile din Grupul Schweighofer deţin o pondere importantă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Transparenţă și comunicare la Holzindustrie Schweighofer.
 Vizualizări articol: 2064 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Transparenţă și comunicare la Holzindustrie Schweighofer1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Roşii murate Pentru cei ce nu prea iubesc gogonelele… dar ar gusta din când în când, pentru cei ce ar vrea să se înfrupte cât mai repede din murături şi să sară peste săptămânile de aşteptare, pentru cei care vor... Citeşte