Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 sep 2019 - Anul XXIV, nr. 206 (7207)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Consiliul Judeţean al Elevilor anunţă începutul alegerilor pentru postul de elev reprezentant în Consiliul de Administraţie al şcolilor

Miercuri, 4 Septembrie 2019 (16:08:38)

Consiliul Judeţean al Elevilor Suceava, structura reprezentativă a elevilor din judeţul Suceava, anunţă începutul alegerilor pentru postul de elev reprezentant în Consiliul de Administraţie al unităţilor de învăţământ preuniversitar.

Conform Legii Educaţiei Naţionale 1/2011, şcolile sunt conduse de forul decizional numit Consiliu de Administraţie, care reuneşte cei mai importanţi actori din sfera educaţiei: elevi, părinţi, profesori, membri sau delegaţi ai administraţiei publice locale. În cazul elevilor, condiţia principală pentru a intra în cursa pentru funcţia de reprezentant al colegilor lor în acest organism este vârsta minimă de 18 ani. Mai apoi, prin deţinerea şi exercitarea dreptului de vot, aceştia pot influenţa decizii importante, precum conţinutul regulamentului de organizare şi funcţionare al şcolii, materiile din curriculumul la decizia şcolii, numite şi opţionale, modul de acordare a burselor şcolare, prevederile bugetului şi orarul şcolar.

Candidaţii care doresc să fie desemnaţi ca reprezentanţi ai elevilor în Consiliul de Administraţie depun în primele două zile de cursuri un dosar comisiei anunţate de Consiliul Şcolar al Elevilor din unitatea de învăţământ, care va conţine următoarele documente: scrisoare de intenţie, copia cărţii de identitate şi o declaraţie conform căreia nu au rude sau afini până la gradul IV inclusiv membri în acelaşi for şi nu au primit sancţiuni disciplinare în ultimii trei ani. Urmează dezbateri şi întâlniri cu elevii şcolii, în care candidaţii îşi prezintă propunerile, iar într-un final are loc procesul de exercitare a votului în mod secret de către elevi.

„În contextul problemelor des întâlnite privind nerespectarea drepturilor elevilor prevăzute de legislaţia în vigoare în şcoli, implicarea activă a acestora este un pilon în rezolvarea carenţelor sistemului de învăţământ românesc. Pe această cale, încurajăm elevii să militeze pentru interesele colegilor lor şi îi invităm să candideze pentru acest post, asigurându-se astfel că deciziile luate de conducerea şcolii în care învaţă sunt în beneficiul lor”, au transmis reprezentanţiiConsiliului Judeţean al Elevilor Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consiliul Judeţean al Elevilor anunţă începutul alegerilor pentru postul de elev reprezentant în Consiliul de Administraţie al şcolilor.
 Vizualizări articol: 1866 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Consiliul Judeţean al Elevilor anunţă începutul alegerilor pentru postul de elev reprezentant în Consiliul de Administraţie al şcolilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Roşii murate Pentru cei ce nu prea iubesc gogonelele… dar ar gusta din când în când, pentru cei ce ar vrea să se înfrupte cât mai repede din murături şi să sară peste săptămânile de aşteptare, pentru cei care vor... Citeşte