Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 sep 2019 - Anul XXIV, nr. 206 (7207)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

S-a stins din viaţă conf. univ. dr. Sabina Fînaru, de la Universitatea ”Ştefan cel Mare” Suceava

Miercuri, 4 Septembrie 2019 (14:02:59)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Universitarul Sabina Fînaru, scriitoare şi profesor de renume al Facultăţii de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării din cadrul Universităţii ”Ştefan cel Mare” Suceava (USV), s-a stins din viaţă miercuri dimineaţă, 4 septembrie, la vârsta de 59 de ani.

Corpul neînsufleţit al acesteia este depus la capela nouă a Bisericii Catolice, înmormântarea fiind programată pentru sâmbătă, 7 septembrie, ora 11.00.

”A fost un profesor desăvârşit, o colegă deosebită. O deplângem cu toţii, a plecat mult prea devreme şi mai avea atât de multe de spus, atâtea lucruri de făcut, avea două cărţi în curs de publicare şi multe proiecte. Dumnezeu să o aibă în pază”, a transmis colectivul FLSC.

Sabina Fînaru s-a născut în toamna lui 1959, la Suceava, urmând Facultatea de Filologie a Universităţii ”Al.I. Cuza” Iaşi, instituţie în cadrul căreia, în 1998, şi-a susţinut şi lucrarea de doctorat în domeniul Filologie.

Activitatea profesională a început-o ca profesor la Şcoala Generală Nr. 10 Suceava (1982-1990), la Universitatea ”Ştefan cel Mare” Suceava, Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării, fiind încadrată din 1992.

Activitatea sa ştiinţifică este una deosebit de vastă, cu zeci de volume publicate în ţară şi în străinătate, dar şi articole în reviste de specialitate.

A fost membră a Uniunii Scriitorilor din România, filiala Iaşi, din 2005, preşedintă a Societăţii Filologice din Bucovina, din 2014, membru fondator al Centrului de Cercetări ”Inter Litteras”, de la USV, din 2005, membru executiv al Indo-Romanian Cultural Association, Universitatea din Delhi, India, din 2001, membru fondator al Fundaţiei pentru Cultură şi Ştiinţă ”Ştefan Lupaşcu”, filiala Suceava, din 1998, etc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului S-a stins din viaţă conf. univ. dr. Sabina Fînaru, de la Universitatea ”Ştefan cel Mare” Suceava.
 Vizualizări articol: 5170 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
S-a stins din viaţă conf. univ. dr. Sabina Fînaru, de la Universitatea ”Ştefan cel Mare” Suceava5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Roşii murate Pentru cei ce nu prea iubesc gogonelele… dar ar gusta din când în când, pentru cei ce ar vrea să se înfrupte cât mai repede din murături şi să sară peste săptămânile de aşteptare, pentru cei care vor... Citeşte