Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 sep 2019 - Anul XXIV, nr. 206 (7207)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Incident

Aproape 200 de oameni au stat ore în șir în Aeroportul Suceava, după ce zborul lor, Suceava-Roma, a fost anulat de Wizz Air

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Pasagerii zborului de ieri Suceava-Roma, mulți dintre ei însoțiți de copii, au petrecut ore în șir în aeroport, în zona de după controlul de securitate, după ce cursa de la ora 12.20 a fost anulată din cauza unei defecțiuni tehnice. Oamenilor li s-a comunicat inițial că la Suceava va veni de la Budapesta un alt avion care să-i ducă la Roma, iar după-amiază, în jurul orei 15.30, li s-a spus că zborul a fost anulat și au fost invitați să se întoarcă la ghișee pentru a fi relocați la alte curse.  Comunicarea defectuoasă din partea companiei Wizz Air, oboseala, panica de a nu-și pierde slujba în Italia din cauza faptului că nu ajung la timp la locul de muncă și neîncrederea că după ce vor ieși din zona de îmbarcare va mai avea grijă cineva ca ei să ajungă la Roma au făcut ca spiritele să se încingă și oamenii să vocifereze vehement față de această situație. Unul dintre pasageri, Ioan Caraman, ne-a spus, ieri după-amiază, că este în aeroport de la ora 11.00 și trebuie să ajungă neapărat în cursul serii în Roma deoarece astăzi dimineață trebuie să fie la muncă. „Am dat 300 de euro pe bilet și acum își bat joc de noi”, a spus pasagerul furios. O femeie, Cecilia Sochiriac, a spus că a cumpărat biletele în urmă cu 3 luni tocmai pentru a fi sigură că se întoarce la timp la Roma. Ea, la fel ca mulți alți pasageri, a solicitat ca următorul avion, care trebuia să plece în jurul orei 19.00, la Bologna, să-i ducă la Roma și Wizz Air să trimită alt avion pentru pasagerii acestui zbor. „Ne tot spun să venim în țară. La ce să venim în țară? Să fim umiliți, să-și bată joc de noi?!”, a spus ea.

Apelurile la calm și invitațiile de a alege alte aeroporturi de pe care să plece, ale reprezentanților companiei au rămas fără ecou, pasagerii amenințând că nu vor părăsi sala decât dacă vine un alt avion la Suceava, cu care să ajungă la destinație. Doar câțiva pasageri mai familiarizați cu acest gen de incidente au urmat îndemnul reprezentanților Wizz Air pe aeroportul din Suceava, au părăsit zona și au anunțat la ghișeu că vor să plece de pe aeroportul din Cluj-Napoca. Au fost programați pentru un zbor în cursul zilei de astăzi și li s-a asigurat transportul la Cluj și cazarea.

 

Avionul cu probleme a plecat de la Suceava doar cu echipajul

Ceilalți au făcut front comun, au scandat „Hoții”, „Vrem avion”, „Noi de aici nu plecăm”. În fața acestei situații, pentru a evita incidentele, conducerea aeroportului, reprezentanţii Poliţiei Transporturi Aeriene și ai companiei Wizz Air au stabilit ca îmbarcarea pentru zborul de Bologna să se facă pe un alt flux și în zona aeroportului au fost aduse efective suplimentare de poliţişti şi jandarmi. În jurul orei 17.30 însă lucrurile s-au calmat, tot mai mulți pasageri au înțeles că următoarele zboruri cu care ar putea pleca sunt pe 6 septembrie, de la Cluj şi Bucureşti, pe 8 septembrie de la Iaşi şi pe 10 septembrie de la Suceava și că, în cazul în care pasagerii optau pentru unul din aceste zboruri, Wizz Air asigura transportul şi cazarea la hotel chiar de ieri, dacă aceştia doreau. În cazul în care renunţă la zbor, pasagerii își vor primi banii înapoi în 30 de zile lucrătoare.

Ca urmare, îmbarcarea pasagerilor pentru zborul de Bologna s-a făcut normal; la momentul îmbarcării pentru această cursă, în jurul orei 18.00, în zona de după controlul de securitate mai erau 12 pasageri ai zborului pentru Roma, care a fost anulat.

Între timp, avionul cu care ar fi trebuit să ajungă în Italia a plecat doar cu echipajul, care și-a asumat răspunderea să-l ducă la bază pentru verificări amănunțite.

Menționăm că motivul anulării zborului de ieri Suceava-Roma a fost că la inspecția tehnică a aeronavei, efectuată înainte de plecarea în cursă, s-a constatat că la zborul precedent, Roma-Suceava, avionul a atins păsări. Directorul aeroportului Suceava, Ioan Măriuța, a declarat că din motive de siguranță procedura prevede că aeronava nu se ridică de la sol fără o inspecție tehnică amănunțită. Cu această cursă ar fi trebuit să plece 180 de pasageri. La mai bine de trei ore de la constatarea că avionul a atins păsări Compania Wizz Air a decis anularea zborului și redirecționarea pasagerilor spre alte aeroporturi: Iași, Cluj-Napoca și București, asigurând totodată și transferul pasagerilor către acestea.

Aseară, reprezentanții companiei ne-au transmis următoarea declarație de presă: „Zborul Wizz Air ‪W6 3611 de la Suceava la Roma Ciampino din 3 septembrie a fost anulat deoarece aeronava a necesitat o verificare tehnică neprevăzută din cauza impactului cu o pasăre survenit pe un zbor anterior. Pasagerii afectați au fost informați și li s-a oferit cazare, reprogramare gratuită, rambursarea banilor achitați sau rambursarea a 120% sub formă de WIZZ credit pentru alte călătorii. Wizz Air își cere scuze tuturor pasagerilor afectați, dar siguranța pasagerilor, a echipajului și a aeronavei este prioritatea noastră principală.”

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 200 de oameni au stat ore în șir în Aeroportul Suceava, după ce zborul lor, Suceava-Roma, a fost anulat de Wizz Air.
 Vizualizări articol: 3488 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Aproape 200 de oameni au stat ore în șir în Aeroportul Suceava, după ce zborul lor, Suceava-Roma, a fost anulat de Wizz Air5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Roşii murate Pentru cei ce nu prea iubesc gogonelele… dar ar gusta din când în când, pentru cei ce ar vrea să se înfrupte cât mai repede din murături şi să sară peste săptămânile de aşteptare, pentru cei care vor... Citeşte