Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 aug 2019 - Anul XXIV, nr. 200 (7201)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Multe drame

Perioadă neagră pentru motocicliști: şase morți și şapte răniți grav pe șoselele din județ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tot mai mulţi motocicliști au început să apară în statisticile poliției rutiere privind accidentele grave petrecute în județul nostru în 2019. Din păcate, în cele mai multe cazuri este vorba de drame cumplite, de tineri care și-au pierdut viața ori au suferit leziuni foarte grave, în urma cărora s-au ales cu infirmități. În aproape toate cazurile accidentele s-au petrecut din cauza unor manevre foarte periculoase ori a vitezei excesive cu care circulau cei care se deplasau pe două roți. Tinerii au lăsat în urma lor părinți distruși pe viață.  

Conform datelor contabilizate de poliția rutieră județeană, motocicliștii au fost implicați în acest an (mai concret în această vară), în 11 accidente grave, care s-au soldat cu 5 morți, 7 răniți grav și alți 5 răniți ușor.

Un alt tânăr sucevean mort în accident de motocicletă recent nu apare în statistici pentru că nenorocirea s-a produs pe un drum forestier. 

Cifrele sunt mari față de anii trecuți. Accidentele grave cu motocicliști sunt în număr semnificativ mai mare decât cele cu implicarea mopediștilor, deși și la acest capitol sunt destul de multe victime: șase accidente grave, soldate cu doi morți, patru răniți grav și trei răniți ușor.

 

Șir de nenorociri începute din iunie. Doi tineri motocicliști au murit la finele săptămânii trecute

Numai la finele săptămânii trecute, doi tineri care se deplasau pe motociclete au murit pe raza județului Suceava.

Un tânăr în vârstă de 18 ani, din Cârlibaba, a murit după ce a intrat cu motocicleta pe care o conducea între-o mașină de teren, pe drumul drum forestier care face legătura între Cârlibaba și Izvoarele Sucevei. Deși cel din mașina de teren care venea din sens opus aproape a oprit, tânărul nu a realizat pericolul la timp și a intrat cu motorul în partea stângă a jeepului. Viteza excesivă a stat la baza tragediei.

Un alt tânăr, în vârstă de 25 de ani, din Maramureș, a murit duminica trecută, după ce a intrat cu motocicleta pe contrasens, într-un microbuz, pe DN 17, la Poiana Stampei. Tânărul motociclist a intrat cu viteză într-o curbă periculoasă, deși carosabilul era umed.

Șirul accidentelor grave cu motocicliști a debutat la început de iunie, când doi bărbați și o femeie, aflați pe două motoare, au fost răniți grav la Vârfu Dealului, după o coliziune cu o mașină.

Pe lista neagră a morților în accidente cu motociclete se mai află un tânăr în vârstă de 25 de ani, din Horodnic de Sus, care a intrat cu motocicleta într-o mașină care vira la stânga, un tânăr de 18 ani, din Marginea, pasager pe o motocicletă care a intrat frontal pe contrasens într-o mașină şi un tânăr de 26 de ani, din Mănăstirea Humorului, care a murit tot într-un accident produs în urma unei depăşiri.

Pe lângă cei șase morți de pe raza județului în accidente de motociclete, un tânăr în vârstă de 32 de ani, din Pojorâta, militar la Vatra Dornei, a murit în Pasul Tihuța, tot după ce a intrat cu viteză excesivă într-o curbă periculoasă.

Este o serie de tragedii care ar trebui să le dea mult de gândit motocicliștilor, dar și polițiștilor rutieri, care nu reușesc să ia decât foarte rar măsuri de sancționare față de această categorie de participanți la trafic, mai ales cu privire la viteza excesivă.

 

Motociclist acroşat aseară de o maşină în municipiul Suceava

Un tânăr în vârstă de 17 ani care se deplasa pe bulevardul George Enescu din municipiul Suceava a fost implicat într-un accident rutier aseară, în jurul orei 18,30. Din primele cercetări ale poliţiştilor a rezultat că motociclistul se deplasa regulamentar şi a fost acroşat de maşina condusă de o femeie în vârstă de 37 de ani care circula pe dinspre Lidl către catedrală şi a virat la stânga fără a-i acorda prioritate. Deşi minor, motociclistul deţine permis corespunzător categoriei, respectiv A1. Poliţia a precizat că tânărul nu a necesitat internare sau îngrijiri medicale în urma accidentului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Perioadă neagră pentru motocicliști: şase morți și şapte răniți grav pe șoselele din județ.
 Vizualizări articol: 3186 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Perioadă neagră pentru motocicliști: şase morți și şapte răniți grav pe șoselele din județ4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei