Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 aug 2019 - Anul XXIV, nr. 200 (7201)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Cetăți „surori”

Salutul Cetății de Scaun a Sucevei, transmis de primarul Sucevei, la debutul Festivalului de Artă Medievală din Soroca

Miercuri, 28 August 2019 (16:38:04)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prezent la Soroca, localitate din Republica Moldova înfrățită cu municipiul Suceava, la Zilele Orașului, primarul Ion Lungu a transmis miercuri, fraților de peste Prut, salutul Cetății de Scaun a Sucevei.

„Am adus la Soroca, aici unde Ștefan cel Mare este atât de iubit, salutul Cetății de Scaun a Sucevei. De ziua orașului, urăm fraților noștri din Soroca un sincer <La mulți ani!>. Ne bucurăm că prin proiectul "PERLE MEDIEVALE", inițiat de municipalitatea suceveană în urmă cu 7 ani, de aproximativ 3 milioane de euro, am contribuit la reabilitarea Cetății de la Soroca, unde a debutat astăzi Festivalul de Artă Medievală. Unul dintre scopurile proiectului este acela de a promova cele 3 cetăți medievale ale lui Ștefan cel Mare: de la Suceava, de la Soroca și de la Hotin. Mulțumim pentru ospitalitatea deosebită de care au dat dovadă oficialitățile!”, a declarat edilul sucevean care marți a depus flori la Statuia lui Ștefan cel Mare și Sfânt și la Monumentul Eroilor împreună cu primarul orașului Soroca, Victor Său, cu ocazia sărbătoririi a 29 de ani de Independență a Republicii Moldova.

Orașul Soroca este al doilea ca mărime și importanță din Regiunea de Nord a Republicii Moldova, iar Cetatea Sorocii a fost ridicată în piatră de renumitul domnitor moldovean Ștefan cel Mare în 1489 și renovată în forma actuală de Petru Rareș.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Salutul Cetății de Scaun a Sucevei, transmis de primarul Sucevei, la debutul Festivalului de Artă Medievală din Soroca.
 Vizualizări articol: 1325 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Salutul Cetății de Scaun a Sucevei, transmis de primarul Sucevei, la debutul Festivalului de Artă Medievală din Soroca3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei