Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 iul 2019 - Anul XXIV, nr. 153 (7154)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Unde fugim de-acasă...

Perioada 4 – 10 iulie

Târg de produse handmade, la Shopping City Suceava

Sucevenii care apreciază obiectele lucrate cu iscusinţă şi inspiraţie de maeştrii lucrului manual sunt invitaţi la Târgul de produse handmade. Expozanţii vă aşteaptă cu accesorii vestimentare pentru bebeluşi şi copii, realizate din materiale diverse: tull, catifea, baticuri cusute sau produse tricotate din fire de calitate: căciuliţe, botoşei, bluziţe. În funcţie de preferinţele clienţilor, se pot realiza diferite ţinute personalizate pentru întreaga familie, iar dacă doriţi ca cel mic să aibă o vestimentaţie de botez deosebită, şi unică, la Târgul de produse handmade puteţi alege dintr-o varietate de produse atractive care cu siguranţă vă vor cuceri.

De asemenea, se pot achiziţiona clămiţe, broşe, coroniţe şi accesorii pentru mirese, toate lucrate manual şi pe placul clienţilor. Iubitorii portului tradiţional pot alege dintr-o varietate de fuste, ii, bundiţe, ciorapi şi costume populare, atât pentru copii, cât şi pentru adulţi. În plus, la târg veţi descoperi şi suveniruri din ceramică, lucrate manual, de la vaze, plăcuţe cu obiective turistice şi până la magneţi sau produse realizate în tehnica micromacrame. Reţetele bunicilor de săpun de casă au fost reinventate şi adaptate stilului de viaţă actual, aşa încât de la târg puteţi achiziţiona săpunuri pentru copilaşi, uleiuri de corp şi creme pentru pielea sensibilă a celor mici, dar şi produse pentru orice persoană care ţine la îngrijirea personală cu produse de calitate. Fie că sunteţi pasionaţi de obiectele lucrate manual sau doriţi să oferiţi un cadou special celor dragi, cu siguranţă veţi face alegerea potrivită dintre sutele de obiecte expuse în cadrul Târgului de produse handmade din incinta Shopping City Suceava.

 

Tabăra de artă plastică „Tiberiu Cosovan” de la Poiana Dacilor - Păltinoasa

Tabăra de artă plastică „Tiberiu Cosovan” de la Poiana Dacilor – Păltinoasa va avea loc în perioada 29 iunie – 7 iulie. Vor participa zece artişti plastici din România şi Republica Moldova. „Meşterul cioplitor” Toader Ignătescu, iniţiatorul taberei de artă plastică de la Păltinoasa, tabără care a ajuns la a VIII-a ediţie, a ales ca tabăra (de la Casa Ignătescu) să se numească Tabăra de artă plastică „Tiberiu Cosovan”, în memoria lui Tibi Coso (jurnalist, scriitor, artist plastic), „un exemplu de nobleţe sufletească”.

 

Festivalul Internaţional de Graficǎ Satiricǎ şi Literaturǎ Umoristicǎ “Umor la… Gura Humorului”

Organizatorii Festivalului Internaţional de Grafică Satirică şi Literatură Umoristică “Umor la… Gura Humorului” (Primăria Gura Humorului – Centrul Cultural Gura Humorului, Consiliul Judeţean Suceava – Centrul Cultural Bucovina şi Primăria Mănăstirea Humorului) anunţă cea de-a XXIX-a ediţii a festivalului-concurs ce va avea loc în perioada 5-7 iulie 2019.

 

La Vatra Dornei va avea loc o nouă ediţie a festivalului „Bucovina Acoustic Park”

La Vatra Dornei va avea loc, la finalul acestei săptămâni, 5-7 iulie, festivalul de muzică acustică „Bucovina Acoustic Park”. Evenimentul este organizat de Primăria Vatra Dornei, alături de Consiliul Judeţean Suceava şi Centrul Cultural „Bucovina”. Intrarea la concerte va fi gratuită. Ediţia de anul acesta a festivalului „Bucovina Acoustic Park” va avea loc la baza pârtiei Veveriţa. Pentru ziua de vineri, 5 iulie, sunt programate concertele susţinute de Carousel, Petra Acker, We Singing Colours şi Byron. Sâmbătă, 6 iulie, pe scena de la baza pârtiei Veveriţa vor urca Natif, Ţapinarii, Fără Zahăr şi Desperado, în timp ce duminică, 7 iulie, concertele vor fi susţinute de Unflicted, Roadkill Soda, Toulouse Lautrec şi Luna Amară. În fiecare zi, concertele din festivalul „Bucovina Acoustic Park” vor începe de la ora 19:00.

 

Vineri, 5 iulie

Vernisajul expoziţiei temporare ”Vânători regale”, la Muzeul de Istorie Suceava

Muzeul Bucovinei, în colaborare cu Muzeul Naţional Peleş, invită publicul la vizionarea expoziţiei temporare ”Vânători regale”, în perioada 5 iulie – 6 octombrie 2019, la sediul Muzeului de Istorie din municipiul Suceava.

Vernisajul expoziţiei va avea loc vineri, 5 iulie 2019, la ora 12:00, la Muzeul de Istorie din municipiul Suceava. Expoziţia este o premieră naţională, piesele de patrimoniu din colecţiile Muzeului Naţional Peleş fiind pentru prima dată prezentate în cadrul unei expoziţii din România.

 

Start ediţiei a XXVIII-a a Festivalului Internaţional de folclor „Arcanul”

Festivalul Internaţional de Folclor „Arcanul” de la Rădăuţi, ediţia 2019, manifestare despre care se poate spune că a intrat în tradiţia locală, va debuta vineri, 5 iulie, în cadrul acţiunilor culturale dedicate Zilelor Municipiului Rădăuţi şi va reuni o serie de spectacole în acest weekend.

Pe scena ediţiei din acest an vor urca 14 ansambluri, din care şapte din străinătate: Ansamblul Folcloric Baskent Universitesi Halk Oyunlari Toplulugu din Turcia, Ansamblul Folcloric ,,Berehinea" din Ucraina, Ansamblul Folcloric ,,Bilcuţa" din Bilca, Ansamblul Folcloric ,,Cibănaşul" al Clubului Copiilor şi Elevilor din Rădăuţi, Ansamblul Etnofolcloric ,,Crenguţă de Iederă" din Chişinău - Republica Moldova, Ansamblul Folcloric Aromân ,,Dor" din Tulcea, Ansamblul Folcloric ,,Dor de Bucovina" din Suceava, Ansamblul Folcloric ,,Florile Bucovinei" al Casei de Cultură Rădăuţi, Ansamblul Folcloric ,,Izvoraş" din Drochia - Republica Moldova, Ansamblul Folcloric ,,Knahinka" din Slovacia, Ansamblul Folcloric Ucrainean ,,Kozacioc” din Bălcăuţi, Ansamblul Folcloric ,,Stejarul” din Cajvana, Ansamblul Folcloric ,,Sveti Stefan Despot Srpski Despotovac” din Serbia şi Ansamblul Folcloric ,,Velicka" din Cehia. În cadrul festivalului vor mai susţine recitaluri interpreţii Alexandra Dăncilă, Dana Dăncilă, Elena Negru, Andreea Chisăliţă, Maria Iliuţ şi Ionela Popescu.

 

Sâmbătă, 6 iulie

Atelier creativ pentru copii, la Shopping City Suceava

Shopping City Suceava, în colaborare cu Smart School, organizează ateliere de creaţie pentru copii. Cei mici sunt invitaţi să îşi pună imaginaţia în practică şi să confecţioneze obiecte inedite, utilizând diverse tehnici moderne şi atractive. La atelierul de pe data de 6 iulie cei mici au oportunitatea de a-şi pune în practică resursele creative la atelierul „Minionul Bob (crearea unui suport de birou)”. Atelierele au loc în fiecare sâmbătă, între orele 13.00-15.00, în incinta centrului comercial, în zona magazinului Pepco, şi se adresează copiilor cu vârsta între 5 şi 11 ani. Structurate tematic, atelierele reuşesc de fiecare dată să menţină interesul celor mici, ajutându-i totodată să-şi dezvolte atenţia, creativitatea şi abilităţile practice. Intrare liberă! La fiecare atelier pot participa maximum 25 de copii, iar înscrierile se fac săptămânal, la 0745 403 220.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă....
 Vizualizări articol: 1318 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Unde fugim de-acasă...5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei