Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 iul 2019 - Anul XXIV, nr. 153 (7154)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Ierarhie

Şapte medii de 10 în judeţ, însă cei mai mulţi elevi vor intra la liceu cu medii de admitere între 7 şi 7,99

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şapte elevi din judeţul Suceava vor fi admişi la liceu cu media de admitere 10, aceştia obţinând calificativul maxim atât la evaluarea de la final de clasa a VIII-a, cât şi pe parcursul celor patru ani de ciclu gimnazial.

Doi elevi din cei şapte sunt din municipiul Suceava şi doar unul a absolvit o şcoală din mediul rural.

Cei şapte elevi sunt: Alexia Babliuc - Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava; Andrei Lupeş - Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava; Filip Fabian Ciocan – Şcoala Gimnazială Nr. 1 Gura Humorului; Ilinca Mareş - Şcoala Gimnazială Humoreni; Raluca Elena Sandu – Colegiul Naţional „Nicu Gane” Fălticeni; Theodora Elena Bărbuţă - Şcoala Gimnazială „Regina Elisabeta” Rădăuţi; Alexia Maria Schipor - Şcoala Gimnazială Nr. 1 Vicovu de Sus.

Cu 9,99 figurează alţi cinci elevi, iar doi absolvenţi au medii de 9,89.

În total, sunt 36 de medii peste 9,90, medii ce le asigură elevilor accesul la orice liceu din judeţ, la orice specializare.

 

Cele mai multe medii sunt între 7 şi 7,99 şi între 6 şi 6,99

De cealaltă parte, 1.056 de medii de admitere din Suceava sunt mai mici de 5. Oficialii din învăţământ le recomandă acestor elevi să se îndrepte către clasele profesionale. În Suceava sunt aprobate pentru organizare 77 de clase la învăţământul profesional, inclusiv dual, în diferite domenii de pregătire (Turism şi alimentaţie, Comerţ, Agricultură, Mecanică, Electric, Construcţii, Industrie textilă, Fabricarea produselor din lemn, Silvicultură etc.).

Cele mai multe medii de admitere din judeţ se situează în intervalul 7-7,99 (1.217 medii).

1.193 de medii sunt între 6 şi 6,99, alte 1.068 de medii sunt între 8 şi 8,99, 954 de medii aparţin intervalului 5 şi 5,99. 673 de medii sunt peste 9.

Cea mai mică medie din judeţ este 2,03.

 

Ierarhia poate fi consultată pe www.admitere.edu.ro

Mediile de admitere din judeţ pot fi consultate pe www.admitere.edu.ro.

Elevii au nevoie de această ierarhie, pentru a vedea care sunt şansele de a ajunge la liceul şi clasa pe care şi-o doresc.

Media de admitere în liceu este media ponderată între media generală obţinută la evaluarea naţională (cu o pondere de 80%) şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).

Elevii vor intra la liceu în aceleaşi condiţii din 2018, în funcţie de mediile generale cu care absolvă ciclul gimnazial şi de notele pe care le obţin în cadrul evaluării naţionale. Repartizarea va fi făcută în funcţie de opţiunile elevului, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere.

Este recomandat ca elevii să-şi exprime opţiuni suficiente şi realiste. În caz contrar, un elev poate rămâne nerepartizat în această sesiune de admitere şi va trebui să participe la o sesiune ulterioară, organizată numai pe locurile rămase libere în această sesiune.

În perioada 3-7 iulie, absolvenţii de gimnaziu şi părinţii acestora vor completa şi ulterior vor verifica opţiunile lor în fişele de înscriere, asistaţi de diriginţi. 

Repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor claselor a VIII-a este programată pentru 12 iulie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şapte medii de 10 în judeţ, însă cei mai mulţi elevi vor intra la liceu cu medii de admitere între 7 şi 7,99.
 Vizualizări articol: 3998 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 3 voturi
Şapte medii de 10 în judeţ, însă cei mai mulţi elevi vor intra la liceu cu medii de admitere între 7 şi 7,994.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei