Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 iul 2019 - Anul XXIV, nr. 153 (7154)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Patru elevi din județ au fost admiși la școala de vară de la Universitatea din Oxford

Joi, 4 Iulie 2019 (14:56:34)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Patru elevi de liceu din județ vor experimenta, în această vară, viața de student de la Oxford, tinerii fiind admiși în cadrul Școlii de vară „Oxford for Romania Summer School”.

Școala de vară de la Oxford se desfășoară în perioada 24 august și 1 septembrie 2019, toate costurile fiind suportate de către organizatori și sponsori.

Tinerii din județul Suceava admiși la tabăra de la Oxford sunt: Teodor Samuel Gherasim - Colegiul Național "Eudoxiu Hurmuzachi" Rădăuți, Sînziana Petruța Mihai - Colegiul Național "Ștefan cel Mare" Suceava, Teodora Georgiana Strugariu și Bogdan Ionuț Țibuleac - Colegiul Național "Petru Rareș" Suceava.

Procesul de selecție a fost extrem de dificil. Membrii din echipa de selecție a organizației Oxford for Romania au petrecut peste 150 de ore revizuind 310 de aplicații și în interviuri cu 55 de elevi pre-selectați.

Fiecare candidatură a fost evaluată independent de două persoane și a primit un scor în funcție de mai multe criterii: situația financiară (au fost favorizate acele cazuri în care, pe lângă potențialul demonstrat, accesul la oportunități deosebite a fost limitat în trecut din cauza resurselor materiale); performanțele școlare și extra-școlare (au fost selectați elevii care au rezultate foarte bune la școală, dar în același timp sunt și foarte implicați în activitățile extra-școlare); imaginația și puterea de argumentare (au fost selectați candidații care au avut răspunsuri originale și care și-au expus ideile corect gramatical, convingător și coerent); maturitatea emoțională și progresul personal (membrii juriului au fost impresionați când au citit despre greutățile cu care s-au confruntat o parte dintre candidați și despre cum se străduiesc să le depășească); pregătirea personală și impactul potențial al proiectului (juriul s-a străduit să selecteze elevii pentru care școala de vară poate fi cu adevărat o experiență transformatoare).

Anul trecut, două eleve din Suceava - Oana Daniela Bezuhanici (Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi) şi Denisa Ştefania Luca (Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret” Suceava) - au fost selectate în acest proiect alături de alţi 22 de liceeni din ţară.
„Reamintim celor care nu au trecut runda aceasta în grupul final că absolut toți cei care s-au implicat în organizarea acestui proiect au avut parte de-a lungul timpului de un refuz din partea unei facultăți, de un interviu eșuat sau de o competiție pierdută. Fiecare nereușită a fost, însă, un motiv de învățare și creștere. Așa că, indiferent de rezultatul participării la acest proiect, sperăm ca toți candidații să aibă încredere în continuare în forțele proprii și să profite de cât mai multe șanse de creștere”, au transmis organizatorii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patru elevi din județ au fost admiși la școala de vară de la Universitatea din Oxford.
 Vizualizări articol: 1918 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Patru elevi din județ au fost admiși la școala de vară de la Universitatea din Oxford0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei