Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 iul 2019 - Anul XXIV, nr. 153 (7154)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pentru următorii 3 ani

Suceveanul Radu Ianovici este reprezentantul Asociațiilor de Pacienți cu Cancer din România, la Bruxelles

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Suceveanul Radu Vasile Ianovici va reprezenta la Bruxelles, în următorii 3 ani, asociațiile pacienților bolnavi de cancer din România.

Mandatul său a început în luna iulie, după ce a fost desemnat la a XI-a ediție a Conferinței Naționale a Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România, din 27-30 iunie a.c., să fie reprezentantul lor în cea mai mare organizație-umbrelă la nivel european, Coaliția Europeană a Pacienților cu Cancer (ECPC). Radu Ianovici a declarat, ieri, că se află deja la Bruxelles, la ședința conducerii ECPC, în vederea discuțiilor asupra planului de acțiuni în raport cu noii europarlamentari, pentru politicile de sănătate la nivel european.

În județul Suceava, Ianovici conduce Asociația Pacienților cu Neoplazii Mieloproliferative „Mielopro”, care, alături de Asociația Bolnavilor de Cancer, formate din pacienți, supraviețuitori și voluntari, susțin interesele acestei categorii de pacienți. În urmă cu 15 ani a fost diagnosticat cu leucemie și de atunci face tratament.

În cadrul asociațiilor pacienții primesc informații medicale necesare în lupta cu cancerul, precum și pașii legali de urmat pentru obținerea accesului la investigații și tratamente.

 

Țigările electronice, un important pericol pentru sănătate, a avertizat prof. univ. dr. Florin Mihaltan

Printre temele prezentate la conferința de la sfârșitul lunii trecute s-a aflat și avertismentul transmis de prof. univ. dr. Florin Mihaltan, de la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta“ din Bucureşti, că țigările electronice, atât cele cu tutun încălzit, cât și cele care funcționează pe bază de vaporizare, reprezintă un important pericol pentru sănătate, fapt ce crește incidența cancerului pulmonar.

De asemenea, s-au analizat principalele probleme cu care se confruntă bolnavii de cancer din România, sintetizate de Radu Ianovici astfel: „nerambursarea a 8 molecule noi, salvatoare de vieți și care nu au primit nicio rezoluție, în ciuda depășirii termenului legal; lipsa medicamentelor uzuale din spitale și din circuitul deschis de farmacii, neasigurarea continuității efectuării tratamentelor și întreruperea acestora, cauzate de retragerea lor de pe piață sau de exportul paralel; întârzierea cu peste 400 de zile la aprobarea studiilor clinice, care ar putea intra în România, ar salva zeci și sute de vieți, ar economisi bani la bugetul de medicamente și ar aduce statului român venituri de 23 de milioane de euro anual; lipsa finanțării noilor centre de radioterapie, în condițiile deficitului major al României privind aceste terapii” etc. ”Prin lipsa accesului la investigații și tratamente inovative, la studii clinice, dar și la medicamente uzuale, însă critice în oncologie, România se situează pe primul loc în UE la mortalitatea prin cancer”, a arătat Radu Ianovici.

Concluzia lucrărilor a fost că se impune de urgență înființarea comisiilor multidisciplinare - medic oncolog curant, medic radioterapeut, medic chirurg oncolog, medic anatomo-patolog, psihoterapeut, nutritionist etc., „care să stabilească în comun linia terapeutică de urmat, pentru a evita malpraxisul și pentru a eficientiza tratamentul fiecărui pacient (Tumor-Board), standardizarea serviciilor medicale, construirea și implementarea Planului Național de Control al Cancerului”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceveanul Radu Ianovici este reprezentantul Asociațiilor de Pacienți cu Cancer din România, la Bruxelles.
 Vizualizări articol: 2369 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Suceveanul Radu Ianovici este reprezentantul Asociațiilor de Pacienți cu Cancer din România, la Bruxelles5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei