Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 31 mai 2019 - Anul XXIV, nr. 125 (7126)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Suceava

Sedii de firme de curierat, călcate de hoţi care forţează uşile cu o rangă şi caută bani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Firme de curierat şi în general din domeniul distribuţiei au început să fie călcate de hoţi în ultima perioadă de timp, după ce furturile din casele oamenilor de afaceri suceveni au încetat, cel puţin deocamdată, după ce au fost arestaţi mai mulţi dintre cei implicaţi în acele spargeri la pont. Cei care lucrează în domeniu sunt deja alarmaţi de această problemă, mai ales că de la poliţie nu li s-a transmis mare lucru deocamdată, ci doar că hoţii nu prea au lăsat urme.

Ca mod de operare, un singur bărbat, cu cagulă pe cap şi mănuşi pe mâini, forţează uşa de la intrare cu o rangă şi intră în sediile în care se află birouri. Hoţul caută bani şi nu stă în interior mai mult de trei minute, pentru a nu risca să dea nas în nas cu agenţii de pază de la firmele de securitate.

 

Un hoţ care îşi ia măsuri serioase de precauţie

Ultima spargere a fost dată la finele săptămânii trecute, vineri noapte, în jur de ora 22.00. Un individ a forţat uşa de la birourile unei firme de curierat cu sediul în Ipoteşti, căutând bani prin sertare. Hoţul nu a fost prea norocos, în condiţiile în care a găsit doar 180 de lei, în bancnote de câte 1 leu. Interesant este că autorul avea inclusiv talpa papucilor acoperită cu un material special, pentru a evita lăsarea de urme. Autorul care a pătruns în interior era aşteptat afară de un complice, cei doi dispărând, probabil pe jos, pentru că pe camere nu se vede vreo maşină.

Din informaţiile noastre, anterior, tot săptămâna trecută, a mai fost spart un sediu de firmă de pe strada Traian Vuia din municipiul Suceava şi unul din Moara. Cel puţin în unul din cazuri prejudiciul ar fi mare, în jur de 25.000 de lei.

Nimeni nu poate şti cert deocamdată dacă este vorba de aceiaşi autori.

 

Caută doar bani lăsaţi peste noapte în birouri

Alte sedii ale unor firme importante din domeniul distribuţie au fost sparte în ultimele săptămâni. Sunt vizate sedii din municipiul Suceava sau din localităţile limitrofe, unde firmele au birouri. Hoţii caută doar bani, fără a se complica cu bunuri ce trebuie valorificate şi îi pot face vulnerabili în a fi prinşi.

Modul de operare pare a fi asemănător şi este posibil să fie aceiaşi autori. Aceştia s-ar baza pe faptul că firmele de acest gen au o activitate zilnică de încasări importantă, iar uneori angajaţii mai lasă o parte din bani la birouri.

Anchetele au fost preluate de judiciarişti specialişti în investigaţii criminale. De asemenea, poliţişti criminalişti au încercat să adune urme din locurile în care hoţii au acţionat.

Nici în aceste cazuri poliţia nu a comunicat nimic despre spargeri, deşi pentru cei din domeniu informaţia ar fi fost utilă, pentru a-şi lua măsuri suplimentare de securitate. La fel s-a întâmplat şi în cazul hoţilor din casele oamenilor de afaceri, care au dat lovitură după lovitură luni de zile şi, mai grav, în cazul violatorului care ataca femei pe stradă, iar în lipsa unui avertisment s-a ajuns ca individul să comită şi un viol, la câteva luni după primele atacuri.     

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sedii de firme de curierat, călcate de hoţi care forţează uşile cu o rangă şi caută bani.
 Vizualizări articol: 2854 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 4 voturi
Sedii de firme de curierat, călcate de hoţi care forţează uşile cu o rangă şi caută bani4.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei