Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 31 mai 2019 - Anul XXIV, nr. 125 (7126)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

În loc de Crosul Primăverii

Crosul Albertina Rusu are loc sâmbătă, 1 iunie, în memoria tinerei atlete din Ilişeşti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pe 1 Iunie, de Ziua Copilului, în localitatea suceveană Ilişeşti va avea loc un eveniment sportiv, un cros cu un număr mare de participanţi, organizat în memoria unei tinere atlete, de numai 12 ani, plecată dintre noi mult prea devreme, în urma unui  cumplit accident rutier.

Crosul Albertina Rusu, cum a fost redenumit Crosul Primăverii, eveniment ajuns la a II-a ediţie, se desfăşoară sâmbătă, 1 Iunie, între orele 10.00-13.00, fiind organizat de Şcoala Gimnazială „Simion Florea Marian”, unde a învăţat tânăra atletă, cu sprijinul Asociaţiei Judeţene de Atletism Suceava şi Direcţia Judeţeană Pentru Sport şi Tineret Suceava.

Până acum, la eveniment şi-au anunţat prezenţa copiii şcolilor din comunele Ilişeşti, Ciprian Porumbescu şi Bălăceana.

Mama Albertinei, Cristina Rusu, care îşi doreşte ca numele fetei sale să nu fie dat rapid uitării, le-a mulţumit celor care au redenumit Crosul Primăverii pentru a cinsti memoria tinerei atlete de performanţă, care a iubit mult acest sport.

„Albertina era o fetiţă veselă, foarte deşteaptă şi silitoare, responsabilă în tot ceea ce făcea. Iubea şcoala, sportul, animalele şi pe toată lumea. Pe prima pagină a caietului ei de antrenamente am găsit scris <Vreau să ajung departe, vreau să devin istoria Atletismului!> Vreau, pentru ea, nu era un simplu cuvânt, era ambiţia care a caracterizat-o şi ştiu că ar fi ajuns departe. Zbura la toate concursurile. Era campioană naţională la atletism, avea 16 medalii şi cupe obţinute la diferite concursuri judeţene şi naţionale şi a fost şi Miss Boboc, încă din clasa a V-a. Muncea foarte mult şi nimic nu i se părea imposibil. Visul Albertinei a devenit realitate, a devenit istorie aici, în comuna în care s-a născut şi a crescut. Suntem mândri că acest copil a reuşit să facă atât de multe în scurtul timp în care a fost printre noi. Acum este departe, acolo în înălţimile cerului, zboară aşa cum zbura la toate concursurile”, sunt cuvintele sfâşietoare ale mamei îndurerate, care a găsit o alinare în faptul că un concurs sportiv poartă mai departe numele Albertinei.

Tânăra atletă a fost accidentată mortal pe trecerea de pietoni din faţa şcolii din Ilişeşti, la finele lunii iulie 2018.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Crosul Albertina Rusu are loc sâmbătă, 1 iunie, în memoria tinerei atlete din Ilişeşti.
 Vizualizări articol: 2089 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Crosul Albertina Rusu are loc sâmbătă, 1 iunie, în memoria tinerei atlete din Ilişeşti5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei