Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 31 mai 2019 - Anul XXIV, nr. 125 (7126)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Critici

Cadariu: "Mașina de tocat minciuni" PSD-ALDE a furat două iniţiative legislative ale PNL, prezentându-le drept creaţii proprii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatorul PNL de Suceava Constantin Daniel Cadariu a declarat că PSD și ALDE au furat două proiecte de lege iniţiate de PNL și le-au prezentat a fi creaţiile lor. „Mașina de tocat minciuni PSD-ALDE a băgat marfă proaspătă în campania electorală, furând două iniţiative legislative ale PNL şi prezentându-le drept creaţii proprii”, a spus Constantin Daniel Cadariu. El a declarat că cele două proiecte au fost iniţiate de PNL pentru scăderea TVA la lemnul de foc pentru populaţie de la 19% la 9% și pentru preluarea de către stat a creditului de 17 milioane de euro din componenta gaz a proiectului „Suceava - Utilităţi și mediu la standarde europene”. Cadariu a precizat că PSD – ALDE au furat cele două proiecte după ce au votat împotriva lor în plenul Senatului României.

„Dacă vor într-adevăr să fie adoptate cele două legi, le cer imperativ să le introducă pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor în această sesiune legislativă, să se prezinte la muncă, adică la ședinţa plenului Camerei Deputaţilor, și să voteze pentru. Dar nu mai miră nimic atunci când vine vorba de <minciuna și furtul> practicate metodic de <alianţa> dintre <ciuma roșie> și <partidul fiului unui turnător la securitate>”, a declarat Cadariu. El a precizat că unii continuă și acum, zilnic, minciuna începută încă din 2016, intitulată „Program de guvernare”. Senatorul liberal a afirmat că în dreptul „realizărilor actualei guvernări” se poate trece „zero" autostrăzi și centuri ocolitoare, în timp ce localităţile din ţară sunt sufocate de traficul rutier, „inaugurarea cu repetiţie”, de trei ani de zile, a acelorași lucrări de infrastructură pentru 2-3 ore, după care dispar toate utilajele odată cu televiziunile, cum ar fi centura Sucevei, centura Bacăului, podul de la Domnești, drumul rapid Craiova-Pitești, „zero” spitale regionale, în timp ce în mai toate spitalele existente apar infecţii nosocomiale, iar sute de români internaţi mor anual de o banală gripă. 

„În anul 2018, PSD și ALDE <au furat> în medie 600 de lei de la fiecare dintre cei 5,2 milioane de pensionari prin amânarea cu șase luni a majorării legale a pensiilor cu rata inflaţiei, plus jumătate din creșterea salariului mediu. Mai mult, în primele patru luni din 2019 deja <au luat cu japca> de la fiecare pensionar în medie câte 400 de lei prin amânarea până în septembrie a majorării legale. Și o vor face și în următoarele 4 luni. De asemenea, în  2018 <au sustras>, în medie, câte 1.100 de lei din conturile fiecăruia dintre cei 7 milioane de viitori pensionari beneficiari ai Pilonului II prin reducerea contribuţiei legale de 6,1% la 3,75%. Iar în anul 2019 suma va ajunge în medie la 1400 de lei de la fiecare viitor pensionar”, a mai declarat Daniel Cadariu.

 

Cadariu: PSD și ALDE au generat un deficit comercial lunar de aproape 1,5 miliarde de euro, exact banii din salariile mărite artificial

Senatorul PNL a spus că tot "PSD și ALDE  au bulversat piaţa muncii din România prin mărirea artificială a salariilor unor bugetari, <uitându-i> complet pe ceilalţi bugetari și pe toţi cei din mediul privat, pe care de altfel îi urăsc, a se vedea ce a fost în Diaspora și cu multinaţionalele". Senatorul PNL de Suceava a spus că cele două partide de guvernământ au generat un deficit comercial lunar al României de aproape 1,5 miliarde de euro, exact banii din salariile mărite artificial care au generat o creștere economică <mincinoasă> și nesustenabilă, fără o creștere simultană a investiţiilor. „Iar ceilalţi sunt preocupaţi doar de îngroparea sistematică a liberalismului în folosul exclusiv al unor interese personale sau de grup. Și asta se vede prin susţinerea cu înverșunare a ofensivei PSD împotriva economiei private: TVA split, supraimpozitarea muncii part-time, OUG 114 cu taxarea suplimentară a activităţii din energie și comunicaţii, prin avalanșa de iniţiative legislative împotriva mediului de afaceri și a sistemului bancar, propuneri stângiste, populiste și total anticonstituţionale, declarate ca atare de către CCR, prin atacul, pe alocuri mai acerb decât al PSD-ului, asupra sistemului de justiţie care <a îndrăznit> să-i cerceteze atunci când au dat declaraţii mincinoase în cauze penale, și nu în ultimul rând prin  inventarea <statului paralel>, cel cu care Dragnea stătea la masă, cu șorici și vin, și care nu îi lasă să intre în faţă la biroul de permise de conducere, în loc să stea la rând ca orice cetăţean”, a mai declarat Daniel Cadariu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cadariu: "Mașina de tocat minciuni" PSD-ALDE a furat două iniţiative legislative ale PNL, prezentându-le drept creaţii proprii.
 Vizualizări articol: 1225 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cadariu: "Mașina de tocat minciuni" PSD-ALDE a furat două iniţiative legislative ale PNL, prezentându-le drept creaţii proprii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei