Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 31 mai 2019 - Anul XXIV, nr. 125 (7126)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Anchetă procurori

Doi bărbați, trimiși în judecată pentru dare de mită: cum au trecut de la suta de euro pentru polițist la agresiune

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a anunțat trimiterea în judecată a doi bărbați, pentru infracțiunea de dare de mită. Este vorba de o încercare a celor doi de a oferi 100 de euro mită unui polițist care acționa în trafic, pe raza comunei Satu Mare. Episodul s-a petrecut în luna august a anului trecut. Cei doi inculpați, șoferul și bărbatul care îl însoțea în mașină, au fost deja trimiși în judecată pentru același caz. Primul, șoferul, pentru conducere sub influența alcoolului, iar al doilea pentru că l-a agresat pe polițistul care a refuzat mita. Practic, după ce și-au dat seama că nu merge cu „frumosul”, adică cu mita, cei doi au devenit recalcitranți față de polițiștii din echipaj.

 

A recunoscut că a băut „două-trei beri”, dar a refuzat testarea

Pe 12 august 2018, în jurul orei 4.00 dimineață, un echipaj de la Secția Rurală Marginea, care acționa pe raza comunei Satu Mare, a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism în care se aflau doi bărbați. Cei doi reveneau la domiciliu de la o petrecere la care consumaseră băuturi alcoolice, a mai rezultat din cercetări.

Polițistul de serviciu a observat că șoferul, identificat ulterior în persoana lui Ioan Miron, emana miros de alcool și i-a solicitat acestuia documentele personale și ale autoturismului.

Bărbatul de la volan a recunoscut că a băut „două-trei beri” însă, când a venit vorba de suflat în etilotest, „a spus ferm că nu va avea loc nici o testare”.

 

„Ia mita, nu iau mita”

Bărbatul de la volan și cel care îl însoțea, respectiv Sorin Cristinel Rusu, au coborât din mașină și s-au îndreptat spre polițiști, rezultă din cercetări. Pasagerul a scos din portofel o bancnotă de 100 de euro, pe care i-a oferit-o în mod repetat agentului de poliție, încercând să i-o introducă în buzunar.

Circul cu mita ar fi continuat, cei doi încercând pe rând să-i dea cei 100 de euro polițistului.

„Discuţiile dintre organele de poliţie şi cei doi au devenit contradictorii şi s-au transformat într-un conflict în momentul în care agentul de poliţie a încercat să-l conducă pe inculpatul șofer la autospeciala de poliţie, pentru a-l transporta la spital în vederea recoltării de probe biologice, circumstanţe în care celălalt inculpat l-a agresat pe agentul de poliţie, respectiv l-a tras de uniformă, în încercarea de a-l împiedica să-şi exercite atribuţiile de serviciu”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

 

Polițiștii au răspuns cu spray iritant lacrimogen și i-au imobilizat pe cei doi

Agentul de poliție s-a folosit de sprayul iritant lacrimogen, încătușându-l pe agresor. Bărbatul care s-a aflat la volan a fost dus în cele din urmă la spital, și el încătușat, pentru că se manifesta violent. Șoferului i s-au recoltat probe biologice care au confirmat ulterior că era sub influența alcoolului.

Pentru fapta din 12 august 2018, inculpatul Sorin Cristinel Rusu a fost trimis în judecată pentru ultraj, iar prin sentința penală din 30 octombrie 2018 a Judecătoriei Rădăuți acesta a fost  condamnat la pedeapsa de 6 luni închisoare, cu suspendarea pedepsei sub supraveghere.

Bărbatul care s-a aflat la volan, Ioan Miron, este și el pus sub acuzare pentru conducere sub influența alcoolului.

Separat de aceste dosare, ambii sunt trimiși în judecată acum și pentru dare de mită, pentru cei 100 de euro pe care ar fi încercat să-i ofere agentului de poliție respectiv.

Dosarul în care cei doi sunt judecați pentru dare de mită a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Suceava. Cei doi se bucură de prezumția de nevinovăție, până la o decizie definitivă a instanțelor  de judecată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi bărbați, trimiși în judecată pentru dare de mită: cum au trecut de la suta de euro pentru polițist la agresiune.
 Vizualizări articol: 1288 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Doi bărbați, trimiși în judecată pentru dare de mită: cum au trecut de la suta de euro pentru polițist la agresiune0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei