Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 31 mai 2019 - Anul XXIV, nr. 125 (7126)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Andrei Năstase

Primarul ales şi invalidat al Chişinăului a devenit „Cetăţean de onoare al Sucevei”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Titlul de „Cetăţean de onoare al Sucevei” a fost acordat joi, de către aleşii locali suceveni, unui personaj celebru în Republica Moldova, Andrei Năstase, cel care a câştigat alegerile pentru funcţia de primar general al municipiului Chişinău, dar a fost   „îndepărtat” prin invalidarea rezultatelor alegerilor, pe motiv că ar fi făcut „agitaţie electorală” în ziua votului.

În prezent, Andrei Năstase este lider al Mişcării de Rezistenţă ACUM.

Propunerea de conferire a acestei titulaturi onorifice a fost iniţiată de către primarul Ion Lungu şi viceprimarul Lucian Harşovschi, fiind susţinută de către majoritatea consilierilor locali, cu mici excepţii.

„Andrei Năstase este un tânăr care se luptă pentru democraţie în Moldova, pentru aderarea la UE. Stareţul Mănăstirii Putna, Velnic Melchisedec, ne-a trimis o caracterizare foarte frumoasă pentru el. Propunerea porneşte de la faptul că Andrei Năstase şi-a făcut studiile aici, la Suceava, avem bune relaţii de colaborare şi vine des aici. Consider că astfel măcar îi întărim moralul, să-l sprijinim în bătălia pe care o are”, a spus primarul Sucevei, Ion Lungu, în calitate de iniţiator.

Un apel în acest sens a fost făcut şi de către Lucian Harşovschi, care a subliniat faptul că şi rezultatul europarlamentarelor din România a demonstrat clar că este un vot pro-Europa, „sper să daţi un vot pentru a-l ajuta să meargă mai departe şi să-l motivăm că ceea ce face e bine”.

Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu 19 voturi „pentru”, dintr-un total de 22 de consilieri locali prezenţi.

Andrei Năstase este avocat şi preşedinte al Partidului “Platforma Demnitate şi Adevăr” (PPPDA). Născut la 6 august 1975 (43 de ani), acesta a făcut studii la Facultatea Istorie şi Geografie a Universităţii “Ştefan cel Mare” din Suceava, iar ulterior a studiat dreptul la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

A participat la alegerile din 2016 pentru funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, dar s-a retras în favoarea candidatului comun al forţelor politice antioligarhice, Maia Sandu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul ales şi invalidat al Chişinăului a devenit „Cetăţean de onoare al Sucevei”.
 Vizualizări articol: 1281 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primarul ales şi invalidat al Chişinăului a devenit „Cetăţean de onoare al Sucevei”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei