Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 31 mai 2019 - Anul XXIV, nr. 125 (7126)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Colegiul „Ștefan cel Mare”

Cleopatra Cabuz, inginer cercetător de prestigiu în SUA, a participat la cursul festiv al absolvenților ștefaniști

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Absolvenţii claselor a XII-a de la Colegiul Naţional „Ștefan cel Mare” Suceava au marcat, în această săptămână, finalul celor patru ani de liceu într-o atmosferă festivă, ceremonia de absolvire desfăşurându-se la Magnificus Plaza Suceava.Presărat cu emoţii mari, cu bucurii şi regrete și speranţe pentru viitor, evenimentul a beneficiat de participarea dr. Cleopatra Cabuz, inginer cercetător de prestigiu în SUA.

Absolventă a Liceului „Ștefan cel Mare”, promoția 1974, actualmente stabilită înMinessota, dr. Cabuz a fost aleasă, în 2017, membru al Academiei Naţionale de Inginerie din Statele Unite, cea mai prestigioasă recunoaştere profesională pentru inginerii cercetători din Statele Unite ale Americii.

Aceasta le-a vorbit celor 188 de proaspeți absolvenți despre viitor, i-a încurajat în tot ceea ce urmează să întreprindă și i-a îndemnat să fie „cetățeni ai lumii”.

”Îmi face deosebită plăcere să salut prezența la festivitate a unuia dintre absolvenții arhetipali ai școlii noastre – doamna doctor inginer Cleopatra Cabuz, membru al Academiei de Științe a S.U.A., Cetățean de Onoare al Municipiului Suceava”, a arătat, la rândul său, directorul colegiului, prof. Dan Popescu.

Cea mai înaltă distincţie a colegiului, diploma și placheta de onoare, a fost acordată şefului de promoţie Catinca Dobroghii, elevă cu 10 pe linie în toți anii de liceu.

 

„Vă acordăm încrederea de a deveni nu atât oameni de succes, cât, mai ales, oameni de valoare”

Absolvenții celor șase clase de-a XII-a au fost felicitați și de directorul Dan Popescu, acesta menționând că, alături de ceilalți profesori, și-a propus să le împărtășească „lecția perseverării, a dragostei de adevăr și onoare, a curajului de a transforma visurile în realitate”.

„Sperăm că în acești frumoși ani eventuala imagine de coșmar a școlii, dacă a existat, a fost înlocuită cu certitudinea unei instituții generatoare de instrucție științifică de calitate în care v-ați dezvoltat armonios având acum, la vârsta marilor întrebări, capacitatea asumării responsabile a viitorului”, a mai completat Dan Popescu.

Acesta le-a mulțumit tinerilor că i-au fost parteneri în provocatoarea aventură a cunoașterii și i-a asigurat că sugestiile pe care ei le-au oferit în chestionarele de impact vor intra în beneficiul următoarelor generații de ștefaniști.

„Sunteți deja reprezentanți de seamă ai ethosului ștefanist, care – să nu uitați - este o stare de spirit cu vocația performării. De aceea vă acordăm cu empatie încrederea de a deveni nu atât oameni de succes, cât, mai ales, oameni de valoare, așa cum s-au realizat miile de absolvenți ai unei veritabile alma mater!”, a mai transmis Popescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cleopatra Cabuz, inginer cercetător de prestigiu în SUA, a participat la cursul festiv al absolvenților ștefaniști.
 Vizualizări articol: 1551 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Cleopatra Cabuz, inginer cercetător de prestigiu în SUA, a participat la cursul festiv al absolvenților ștefaniști5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei