Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 71 (7072)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

La datorie

Povestea poliţistului care, în ultima zi dinaintea pensiei, l-a prins pe violatorul care ataca femei în Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ziua Poliţiei Române a fost marcată, ieri, la Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, prin avansarea în grad, la termen, a 117 agenţi şi 21 de ofiţeri. Un caz aparte, evidenţiat, a fost cel al agentului-şef principal Eusebiu Tătar, din cadrul Biroului de Poliţie pentru Centrul Universitar Suceava, cel care a reuşit să prindă de unul singur un individ care s-a dovedit a fi ulterior un violator recidivist periculos. Se întâmpla pe 20 decembrie 2018, în ultima zi dinainte de ieşirea la pensie a agentului de poliţie.

Pentru această implicare deosebită, ieri, de Ziua Poliţiei Române, poliţistul acum pensionar a primit o diplomă de excelenţă din partea conducerii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, prin inspectorul-şef Adrian Buga, şi a Corpului Naţional al Poliţiştilor, prin comisarul Marius Ciotău.

 

Un violator recidivist care intra în duşul fetelor din căminul USV

Revenind la ce s-a întâmplat în ultima zi de muncă a lui Eusebiu Tătar, la finele anului trecut, un individ atunci încă necunoscut atacase femei pe străzile Sucevei, iar prezenţa sa fusese semnalată şi în căminul de fete de la Universitatea „Ştefan cel Mare”. Individul intrase la duşul fetelor, unde dăduse peste o fată dezbrăcată. Victima a început să ţipe îngrozită, iar obsedatul sexual a fugit pe un geam. Poliţiştii din cadrul Biroului de Poliţie pentru Centrul Universitar Suceava au intrat în alertă. Individul a revenit la căminul de fete pe 20 decembrie. În acea zi, agentul-şef principal Eusebiu Tătar, aflat în ultima zi de serviciu, i-a luat urma individului. Poliţistul a fugit după el şi a reuşit să-l prindă şi să-l încătuşeze. A fost vorba de nimeni altul decât de Mihăiţă Novac, din Dumbrăveni, violator recidivist.

Acesta este trimis în judecată acum în stare de arest preventiv pentru cinci infracţiuni de agresiune sexuală comise asupra unor femei şi este suspect principal şi în cazul unui viol. Din păcate, prins şi încătuşat în acea zi de Eusebiu Tătar, Novac a fost lăsat ulterior în libertate, pentru că nu erau probe împotriva lui. Individul a fost arestat abia în luna februarie a acestui, după ce ar fi comis şi violul pentru care este inculpat. Asta deşi vorbim de un individ condamnat anterior pentrutrei infracţiuni de viol, o tentativă de viol, o infracţiune de perversiuni sexuale şi o tâlhărie.

Asta nu schimbă însă cu nimic datele problemei cu privire la devotamentul de care a dat dovadă un poliţist în ultima zi de muncă. Puţini poliţişti ar fi reacţionat atât de prompt, mai ales în ultima zi de muncă.

 

„Este un om care ne învaţă să fim poliţişti”

Comisarul Marius Ciotău, preşedintele CNP, organizaţia Suceava, a subliniat că un astfel de exemplu este de urmat pentru toţi poliţiştii.

„Este un om care ne învaţă să fim poliţişti, un om deosebit care şi-a dedicat viaţa muncii de poliţie până în ultima zi de serviciu”, a declarat Marius Ciotău, care este şeful Secţiei de Poliţie Gălăneşti.

Printre cei 117 agenţi şi 21 de ofiţeri avansaţi ieri la termen se numără şi mai multe femei poliţist cu rezultate bune în munca de poliţie.

„Respect pentru toţi poliţiştii care au muncit şi au fost avansaţi pentru cinste şi corectitudine, valori esenţiale în munca noastră.
La mulţi ani tuturor colegilor, Poliţiei Române şi mult respect conducerii IPJ, pentru corectitudine şi transparenţă”, a mai transmis Marius Ciotău.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Povestea poliţistului care, în ultima zi dinaintea pensiei, l-a prins pe violatorul care ataca femei în Suceava.
 Vizualizări articol: 5343 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Povestea poliţistului care, în ultima zi dinaintea pensiei, l-a prins pe violatorul care ataca femei în Suceava5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei