Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 71 (7072)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Facilitate

Medicii Spitalului de Urgență Suceava vor putea rămâne după program în unitate pentru a lucra în regim privat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Medicii care lucrează la Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava vor avea posibilitatea de a încasa legal bani de la pacienți pentru consultații, tratament și intervenții chirurgicale, odată cu darea în folosință a noului ambulatoriu. Managerul spitalului, Vasile Rîmbu, a  declarat, ieri, că se lucrează la crearea cadrului legal pentru închirierea de către doctori a cabinetelor din ambulatoriu pentru ca după programul la spital să poată acorda aici și servicii medicale contra cost, în regim privat. Tarifele pentru închiriere ar urma să fie stabilite de Consiliul Județean, unitatea tutelară a spitalului. Rîmbu a declarat că în acest sistem medicii ar putea folosi inclusiv sălile de operație, mai ales după ce blocul operator se va extinde cu încă patru săli.

Astfel, medicii vor putea folosi dotarea spitalului public pentru a trata și pacienții care optează pentru servicii medicale contra cost, în cadrul unui program bine stabilit și fără a aduce atingere intereselor pacienților cu asigurare medicală în sistemul național de stat.

Altfel spus, din toamnă, după program medicii spitalului nu vor mai fi nevoiți să alerge pe la clinici private sau pe la cabinete dacă vor să câștige bani în plus, ci vor putea face acest lucru chiar în spital.

Construcția noului ambulatoriu a ajuns la ultimul nivel și va fi finalizată până la sfârșitul lunii aprilie. Până în septembrie, când este termenul de dare în folosință, se vor face amenajările interioare și dotările.

La ultimul nivel se vor amenaja o sală de conferințe și un bufet, unde personalul spitalului și vizitatorii pacienților vor putea lua masa peste zi. De asemenea, vor fi amenajate circa 50 de locuri de parcare. Rîmbu a subliniat că finanțarea construcției, de 24,5 milioane de lei, este cu fonduri europene, din care 6,2 milioane de lei au fost deja decontate. Aparatura și echipamentele medicale vor fi cumpărate cu bani din bugetul Consiliului Județean și din fondurile proprii ale spitalului.

În ceea ce privește extinderea blocului operator, aceasta se va realiza prin supraînălțarea corpului D al spitalului. Valoarea totală a investiției cu TVA este de 29,6 milioane de lei, din care construcții-montaj 18,2 milioane de lei, și ar urma să fie realizată în 18 luni. Anul trecut, la spital s-au efectuat peste 15.000 de intervenții chirurgicale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medicii Spitalului de Urgență Suceava vor putea rămâne după program în unitate pentru a lucra în regim privat.
 Vizualizări articol: 3532 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 8 voturi
Medicii Spitalului de Urgență Suceava vor putea rămâne după program în unitate pentru a lucra în regim privat2.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei