Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 71 (7072)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

A avut zile

Un tânăr de 17 ani a ajuns la spital cu un picior amputat, în urma unui accident feroviar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr de 17 ani a ajuns în toiul nopții de duminică spre luni la spital, în stare foarte gravă, după ce a fost victima unui accident feroviar petrecut în apropierea Gării Verești. Adolescentul a fost acroșat de locomotiva unui tren de călători și a suferit mai multe răni grave, fiindu-i amputată în accident gamba piciorului drept. Tânărul a fost însă la un pas de moarte, pentru că a fost găsit de tatăl său abia după aproximativ două ore de la producerea accidentului. Băiatul a fost preluat de un echipaj al ambulanței și transportat la spital, unde a fost operat și salvat de medici.

Tânărul locuia cu familia într-una din casele aflate în apropierea căii ferate Verești - Botoșani, în zona curbei de ieșire a liniei din gară spre halta Bursuceni. Tânărul, aflat în stare gravă lângă linia ferată, a fost găsit de tatăl său, după miezul nopții. Bărbatul a sunat de urgență la 112 și a solicitat intervenția unui echipaj al ambulanței. În jurul orei 01.00, băiatul a fost preluat de echipaj și transportat la Spitalul Județean Suceava, după ce i-a fost acordat primul ajutor la fața locului. Medicul Adrian Săraru, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Județean Suceava, ne-a relatat:

”Copilul a fost găsit târziu de tatăl său și se afla în stare foarte gravă, cu o hemoragie abundentă. Colegii l-au găsit conștient și i-au acordat primul ajutor la fața locului, constatând că o parte a gambei piciorului drept fusese amputată în accident. S-a încercat la lumina farurilor și a lanternei găsirea părții de gambă amputată în zona căii ferate, însă din cauza stării foarte grave a băiatului nu au putut zăbovi prea mult, prioritatea fiind în acel moment salvarea vieții tânărului.” Victima a ajuns în jurul orei 02.00 la spital, unde s-a constatat că acesta suferise o amputație medie de gambă dreaptă, o plagă zdrobită la mâna dreaptă și o contuzie abdominală. În timpul nopții a fost operat de medicii chirurgi, fiind acum în stare stabilă în secția ATI - Chirurgie Infantilă a spitalului sucevean.

 

Circumstanțele producerii accidentului urmează a fi elucidate

În urma cercetărilor demarate de polițiști s-a stabilit faptul că accidentul s-ar fi produs cel mai probabil în jurul orei 22.20, la circa 800 de metri de gară, în momentul în care spre Gara Verești se îndrepta, din direcția Botoșani, trenul Regio Expres 5584, care ajunge la destinație la ora 22.25. Din discuțiile purtate cu mecanicul de locomotivă identificat ulterior, acesta a declarat că nu a văzut nici o persoană pe linie și nu a sesizat nimic deosebit în apropierea Gării Verești. De la ora producerii accidentului și până în momentul găsirii tânărului de către tată său, acesta a zăcut cu o hemoragie puternică în zona căii ferate, unde a pierdut destul de mult sânge.

Circumstanțele producerii accidentului urmează a fi elucidate în urma audierii tânărului, când starea de sănătate a acestuia o va permite. Polițiștii iau în considerare mai multe variante de producere a accidentului feroviar, care vor fi verificate în cadrul unui dosar de cercetare penală deschis pentru comiterea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un tânăr de 17 ani a ajuns la spital cu un picior amputat, în urma unui accident feroviar.
 Vizualizări articol: 2530 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un tânăr de 17 ani a ajuns la spital cu un picior amputat, în urma unui accident feroviar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei