Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 71 (7072)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Tunel sub asfalt

Crater imens apărut pe bulevardul George Enescu, de la o avarie la reţeaua de apă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un crater cu o adâncime impresionantă a apărut luni dimineaţă pe unul dintre bulevardele principale ale municipiului Suceava, după ce stratul de asfalt s-a sfărâmat, sub presiunea apei care a ţâşnit din pământ până la o înălţime de aproape doi metri.

Fenomenul, petrecut sub privirile a zeci de oameni care se aflau în staţia de autobuz de la Curcubeul, a fost cauzat de o avarie la conducta principală de alimentare cu apă potabilă a cartierului George Enescu.

Conducta de azbociment, care se afla în exploatare de prin 1970, când a fost construit cartierul George Enescu, a cedat la scurt timp după trecerea unui utilaj greu pe stradă, deasupra acesteia, conform mărturiilor celor prezenţi, care spun că întâi s-a auzit o bubuitură puternică în subteran, apoi, după vreo 10-15 minute, s-a surpat asfaltul şi a ţâşnit apa, ca la o fântână arteziană.

Prin craterul apărut la suprafaţă se vedea clar cum apa a săpat un şanţ de câţiva metri pe sub asfalt, punând în pericol circulaţia pe o anumită porţiune a bulevardului George Enescu.

Drept urmare, au fost luate măsuri de restricţionare a traficului pietonal şi rutier pe porţiunea afectată, care se putea prăbuşi oricând.

În paralel s-au luat măsuri de oprire a furnizării apei potabile în zonă, operaţiune care a durat ceva timp, fiind necesare mai multe manevre pentru izolarea zonei afectate, cuprinse între intersecţia de la Nordic şi zona Curcubeul, de o parte şi de alta a bulevardului George Enescu.

 

Oprirea apei potabile, anunţată cu mare întârziere de ACET

Deşi avaria la reţeaua de apă potabilă s-a petrecut între orele 10.00 şi 11.00 dimineaţa, amploarea avariei, care a afectat şi reţeaua de canalizare din zonă, făcând evident faptul că furnizarea apei potabile nu putea fi reluată prea curând, cei de la ACET nu s-au obosit să comunice populaţiei faptul că nu va beneficia de apă la robinete în ziua respectivă, astfel încât să îşi facă rezerve ori să se aprovizioneze cu apă din alte surse. Drept urmare, dispeceratul ACET a fost blocat ieri după-amiază din cauza zecilor sau chiar sutelor de apeluri primite de la oameni care au ajuns acasă şi au constatat că nu au apă la robinete şi nici nu aveau habar la ce să se aştepte – până când este oprit acest serviciu esenţial.

Abia la solicitările reprezentanţilor presei, la şase ore de la producerea avariei, a fost trimis un comunicat al ACET, prin care anunţă că au fost nevoiţi să întrerupă furnizarea apei potabile la aproximativ 50 de scări de bloc din zona George Enescu.

„Se estimează finalizarea intervenţiei în jurul orei 22.00, când va fi reluată furnizarea serviciului de alimentare cu apă. În ziua de 26 martie vom continua cu lucrările de terasamente pentru aducerea la cota iniţială, astfel încât traficul rutier în zonă să se desfăşoare în condiţii de siguranţă. ACET Suceava îşi cere scuze faţă de utilizatorii afectaţi şi îi asigură că se va interveni cu operativitate pentru finalizarea lucrărilor astfel încât disconfortul creat să fie cât mai redus”, se spune în tardivul comunicat transmis de ACET, operatorul regional de servicii de apă şi canalizare.

Din fericire, echipele mobilizate în teren și-au făcut treaba temeinic, astfel încât, în ciuda amplorii avariei, furnizarea apei potabile a fost reluată în jurul orei 18.00, mult mai devreme decât se estima inițial, trecându-se chiar și la etapa următoare, de refacere a terasamentului stradal.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Crater imens apărut pe bulevardul George Enescu, de la o avarie la reţeaua de apă.
 Vizualizări articol: 2356 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Crater imens apărut pe bulevardul George Enescu, de la o avarie la reţeaua de apă1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei