Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 71 (7072)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Manifestare

A IX –a ediţie a Marşului pentru viaţă organizată în municipiul Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Câteva sute de oameni s-au strâns vineri la prânz, în centrul municipiului Fălticeni, la a nouă ediţie a „Marşului pentru viaţă”, o manifestare organizată de Alianţa Bucovina pentru Viaţă şi Asociaţia Studenţilor pentru Viaţă, în colaborare cu Protoieria Fălticeni, Asociaţia Provita Bucovina, Asociaţia Familia Ortodoxă, ASCOR Suceava şi desfăşurată cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor.

Evenimentul a început la ora 12,00, cu o adunare publică în Piaţa „Nada Florilor”, în faţa Catedralei „Învierea Domnului”, urbea de pe Şomuz alăturându-se celorlalte localităţi din ţară, Republica Moldova şi din străinătate în care se încearcă conştientizarea societăţii şi a opiniei publice în ceea ce priveşte avortul, România ocupând al doilea loc în lume raportat la populaţia actuală. Sloganul acestei ediţii a fost “Unic din prima secundă”. 

„Prin Marșul pentru viaţă se promovează conştientizarea societăţii şi sprijinirea femeii în a putea duce la împlinire sarcina, prin naşterea pruncului. Este un demers prin care se încearcă şi dezbaterea necesităţii şi posibilitatea sprijinirii femeilor aflate în criză de sarcină. În România s-au efectuat în perioada 1958 – iunie 2016, doar în spitalele de stat, peste 22.850.000 de avorturi legale, chirurgicale, la o populaţie de circa 19.760.000 de persoane în 2016. Participarea numeroasă la eveniment demonstrează că am înţeles ce înseamnă dragostea, compasiunea, omenia”, a precizat preotul Georgian Rotar de la Biserica „Sfinţii Mari Mercurie şi Ecaterina” din Rădăşeni.

După întâlnirea din faţa Catedralei „Învierea Domnului”, s-a rostit rugăciunea “Tatăl Nostru”, după care participanţii au plecat pe traseul: Primăria Municipiului Fălticeni – Biserica “Adormirea Maicii Domnului” – Spitalul Municipal – Biserica “Sfântul Prooroc Ilie” – Piaţa „Nada Florilor”. Printre participanţi s-au numărat preoţii din Protoieria Fălticeni veniţi împreună cu enoriaşii,  părintele protoiereu Adrian Dulgheriu, elevi şi profesori, reprezentanţi ai organizaţiilor pro-viaţă şi pro-familie. Oamenii au primit pancarte şi afişe cu mesaje antiavort: „Un copil avortat este omor calificat”, „Familia spune DA vieţii”, „Cum să meargă ţara bine cu milioane de nepedepsite crime?”, „Ajută mama şi copilul”, „Ei depind de tine”, „Suntem generaţia pentru viaţă”, „Adopţia înseamnă dragoste”, „Nu poţi fi creştin şi pro – avort”. Persoanele întâlnite pe stradă au primit pliante care exprimau atitudinea pro – viaţă.

“Atitudinea omului de astăzi lasă de dorit. De multe ori copilul este privit ca o barieră împotriva unei cariere fulminante, este privit ca o piedică împotriva unei vieţi liniştite ori a unor concedii relaxante. Din aceste motive naşterea unui copil apare ca o greutate, iar gândul duce spre întreruperea unei sarcini, care devine peste noapte nedorită. Astfel se începe o adevărată luptă împotriva vieţii dăruite de Dumnezeu, împotriva familiei, împotriva Creatorului cerului şi al pământului, împotriva Stăpânului vieţii şi al morţii. Suntem în preajma sărbătorii închinate Maicii Domnului – Buna Vestire. Este sărbătoarea care ne amintește de îngerul care a venit şi a adus vestea cea bună Fecioarei Maria, dar şi întregii lumi.

Fiul lui Dumnezeu ia asupra sa firea umană pentru ca noi să primim mântuirea. Este vestea cea bună pentru noi că ni s-a deschis Raiul. Suntem prezenţi astăzi la Marşul pentru viaţă să conştientizăm toţi oamenii că naşterea unui copil este o binecuvântare şi trebuie să lăudăm pe Dumnezeu pentru această bucurie, cu atât mai mult cu cât din ce în ce mai mulţi oameni se află în imposibilitatea de a fi cei prin care Dumnezeu dăruieşte viața”, a precizat părintele protoiereu Adrian Dulgheriu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A IX –a ediţie a Marşului pentru viaţă organizată în municipiul Fălticeni.
 Vizualizări articol: 1122 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
A IX –a ediţie a Marşului pentru viaţă organizată în municipiul Fălticeni5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei