Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 71 (7072)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Informare

Campanie pro-vaccinare din uşă în uşă, la Vicovu de Jos, Vicovu de Sus, Arbore, Dorneşti şi Straja

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Informarea corectă a părinţilor în privinţa vaccinării este una dintre priorităţile Direcţiei de Sănătate Publică Suceava. Directorul executiv al DSP, dr. Liliana Grădinaru, a declarat că primele localităţi vizate pentru desfăşurarea campaniei „Din uşă în uşă”, iniţiată de Ministerul Sănătăţii, sunt  Vicovu de Jos, Vicovu de Sus, Arbore, Dorneşti şi Straja. Medicul a explicat că au fost alese localităţi din zona Rădăuţi deoarece aici s-au înregistrat în ultima perioadă cazuri de rujeolă.

Dr. Grădinaru a afirmat că această campanie are ca scop informarea părinţilor cu privire la avantajul vaccinării copiilor, acţiune necesară având în vedere că în zona de nord a ţării se înregistrează o nouă creştere a numărului cazurilor de îmbolnăvire cauzată de o altă tulpină virală, diferită de cea care a provocat precedentele valuri epidemice. În cadrul campaniei, asistenţii medicali comunitari şi mediatorii sanitari, împreună cu reprezentanţii DSP Suceava şi personalul medical din teritoriu, vor merge din casă în casă, vor distribui materiale informative, le vor vorbi părinţilor despre beneficiile vaccinării şi despre riscurile care pot apărea din cauza refuzului vaccinării copiilor.

De asemenea, dr. Grădinaru invită părinţii care au copii cu vârsta între 9 luni şi 5 ani, nevaccinaţi antirujeolic, să se prezinte la cabinetele medicilor de familie pentru a fi imunizaţi.

 

De la începutul anului s-au înregistrat 14 cazuri de rujeolă

Recomandarea este adresată şi părinţilor care au copii cu vârsta 9 luni şi 5 ani care nu au vaccinarea completă, adică nu au ambele doze de vaccin antirujeolic.

“În perioada următoare vor fi mobilizaţi toţi asistenţii medicali comunitari din teritoriu, cât şi mediatorii sanitari care, în colaborare cu personalul medical din teritoriu şi cu personalul de specialitate din DSP Suceava, vor identifica şi catagrafia copiii incomplet vaccinaţi, inclusiv adolescenţii în vârstă de până la 18 ani”, a precizat directorul executiv al DSP Suceava.

De menţionat că DSP dispune de suficiente doze de vaccin ROR, care vor fi distribuite în teritoriu.

Dr. Liliana Grădinaru a mai spus că luna trecută a fost efectuată o estimare a acoperirii vaccinale pentru copiii născuţi în iulie 2017 şi pentru cei născuţi în 2013, din care a rezultat că rata de vaccinare este de 82,52% pentru vaccinarea la 12 luni (prima doză de vaccin) şi de 65,32 % pentru vaccinarea la 5 ani, vârsta la care se administrează cea de a doua doză de vaccin. 

Potrivit şefului DSP, în majoritatea cazurilor motivul principal care a condus la o rată scăzută de vaccinare, în special la vârsta de 5 ani, îl reprezintă refuzul părinţilor de a-şi vaccina copiii.

Conform datelor DSP Suceava, în cursul anului 2018, în judeţul Suceava au fost confirmate 104 cazuri de rujeolă, iar de la începutul acestui an au fost raportate 14 cazuri de îmbolnăvire, majoritatea provenind din zona Rădăuţi.

Din totalul cazurilor raportate în 2019, două cazuri de rujeolă s-au înregistrat la grupa de vârstă sub 1 an, patru cazuri la grupa de vârstă 1-14 ani, trei cazuri la grupa de vârstă 15-19 ani şi cinci cazuri de rujeolă la grupa de vârstă 20-34 de ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Campanie pro-vaccinare din uşă în uşă, la Vicovu de Jos, Vicovu de Sus, Arbore, Dorneşti şi Straja.
 Vizualizări articol: 1482 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Campanie pro-vaccinare din uşă în uşă, la Vicovu de Jos, Vicovu de Sus, Arbore, Dorneşti şi Straja0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei