Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 59 (7060)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

În centrul Sucevei

Ruinele de la Curtea Domnească, transformate în depozit de gunoaie de trecători

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vestigiile istorice ale Curţii Domneşti, construcţie începută în timpul domniei lui Petru I Muşat, continuată de Alexandru cel Bun şi finalizată în timpul domniei lui Ştefan cel Mare, aflate chiar în centrul municipiului Suceava, sunt „umbrite” de mormanele de gunoaie aruncate de jur împrejur de către trecători.

Dacă în toamnă acestea puteau fi admirate şi pozate, fără a ne face de ruşine, chiar şi în starea actuală, pentru că finanţările externe pentru punerea lor în valoare întârzie să apară, acum, după topirea zăpezii, toate deşeurile aruncate pe terenul din jurul lor de către trecători sunt foarte vizibile, fiind adunate, în cantitate mare, în special lângă gardul de protecţie, pe partea cu cărarea care face legătura între staţia de autobuze din Centru şi intrarea principală la Colegiul de Artă.

Pahare de cafea din carton sau plastic, ambalaje de mâncare, sticle de plastic, pungi de hârtie şi meniuri de la restaurantele din zonă - de toate pentru toţi - aruncate cu nesimţire într-un sit arheologic cu o importanţă istorică deosebită.

În plină zi, un bărbat se strecoară în incinta înconjurată cu garduri transparente şi cu nonşalanţă se uşurează, sub privirile trecătorilor, pe zidurile construite cu peste 500 de ani în urmă, pentru a găzdui curtenii marilor voievozi ai Moldovei.

Pe laterala din spatele staţiei de autobuze din Centru, mormane de haine, cartoane şi resturi adunate de prin gunoaie indică faptul că acolo s-au aciuat vagabonzi, care au stat sau mai revin încă pe acolo.

În privinţa vegetaţiei nu sunt încă probleme, campaniile de toaletare şi igienizare de anul trecut având efectul scontat, dar cât timp nu se găseşte „ac de cojocul” celor care lasă mizerie în urmă, oriunde s-ar afla, degeaba vor fi trimise de către primărie echipe care să salubrizeze zona Curţii Domneşti, pentru că în câteva zile ar arăta din nou la fel.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ruinele de la Curtea Domnească, transformate în depozit de gunoaie de trecători.
 Vizualizări articol: 2175 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Ruinele de la Curtea Domnească, transformate în depozit de gunoaie de trecători4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei