Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 59 (7060)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Utilităţi

Lungu: „În cartierul Europa aducem apa şi canalizare din fonduri proprii, apoi asfaltăm străzile”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Racordarea caselor din cartierul pentru tineri Europa, din municipiul Suceava, la reţelele de apă şi canalizare se va face din fondurile proprii ale primăriei, posibil chiar de anul acesta, dacă licitaţia de atribuire a lucrărilor nu se va bloca în contestaţii.

Luni dimineaţă, la sediul Primăriei Suceava, primarul Ion Lungu a discutat problema utilităţilor cu o parte dintre cei care construiesc case în cartierul Europa, de pe dealul Tătăraşi.

„Oamenii pe bună dreptate sunt îngrijoraţi în privinţa lucrărilor de acolo, care au stagnat, pentru că apa şi canalizarea au fost prinse să fie făcute pe fonduri europene care nu au mai venit. Tocmai de aceea am şi ieşit din proiectul mare de infrastructură, POIM, pe fonduri europene, şi am prins două milioane de lei din fonduri proprii pentru realizarea acestei investiţii. Din fericire pentru ei, banii sunt deja în cont, din creditul accesat anterior, din care ne-au rămas de utilizat 3,7 milioane de lei. Din păcate, licitaţia pentru lucrarea de extindere a reţelelor de apă-canalizare nu poate avea loc până când nu se aprobă bugetul, care este întârziat încă la nivel naţional. Tocmai de aceea contractul de asfaltare şi amenajare parcări în acest cartier este suspendat, nu se poate lucra până nu aducem apa şi canalizarea. Sperăm să nu fie probleme cu licitaţia, încât anul acesta în cartierul Europa să aducem apa şi canalizare din fonduri proprii, apoi să asfaltăm străzile”, a declarat edilul sucevean.

În baza voturilor oamenilor de acolo pentru proiectele de bugetare participativă, din fondurile alocate se va face anul acesta proiectul de aducere a gazului metan în acest cartier.

„Dar mai întâi avem de extins gazul metan în Burdujeni Sat şi pe Dealul Mănăstirii. Să vedem care este valoarea proiectului şi pentru cartierul Europa, iar de anul viitor ne putem gândi şi la un program multianual care să includă şi acea investiţie. Prioritate o au apa, canalizarea şi finalizarea străzilor”, a precizat Ion Lungu.

Cartierul Europa a apărut pe Dealul Tătăraşi prin atribuirea în folosinţă gratuită, către tineri, a 142 de parcele de câte 300 de mp beneficiarilor Legii 15/2003, iar toate cele cinci străzi înfiinţate acolo poartă nume de capitale europene - Paris, Viena, Madrid, Londra şi Berlin.

Alte proiecte demarate de municipalitatea suceveană în acest cartier vizează extinderea reţelelor de electricitate şi iluminat public, realizat parţial.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lungu: „În cartierul Europa aducem apa şi canalizare din fonduri proprii, apoi asfaltăm străzile”.
 Vizualizări articol: 1771 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Lungu: „În cartierul Europa aducem apa şi canalizare din fonduri proprii, apoi asfaltăm străzile”1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei