Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 59 (7060)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Răfuială

O nouă trimitere în judecată în conflictul dintre doi afacerişti, care s-a lăsat cu comandarea unui asasinat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un conflict între doi afacerişti din Vama, care a produs şoc acum câţiva ani, după ce unul dintre ei a încercat să comande asasinarea rivalului, îşi va consuma un nou episod în instanţă. În noul dosar, inculpatul trimis în judecată este victima tentativei de comandă de asasinat de la Vama din august 2015, în timp ce parte civilă este rivalul său, cel care a avut tentativa de a comanda asasinatul.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc au dispus, pe 18 februarie a.c., trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Ciprian Andrei Ţăranu, pentru săvârşirea infracţiunilor de distrugere şi violare de domiciliu.

Procurori au reţinut că în noaptea de 21 spre 22 iulie 2015, inculpatul, având asupra sa un topor, a pătruns fără drept în curtea împrejmuită a unei locuinţe din Câmpulung Moldovenesc, unde este acuzat că a distrus cu toporul şase anvelope care se aflau montate pe roţile a două utilaje TAF ce aparţin persoanei vătămate din dosar, respectiv Constantin Iosep Axentioi, utilaje ce erau parcate în curtea respectivă, cauzând un prejudiciu de 19.000 de lei.

De remarcat că acest incident s-a petrecut cu puţin timp înainte de episodul care a urmat, respectiv comanda tentativei de asasinat.

 

Episodul comandării asasinatului şi finalitatea penală a cazului

Din ancheta din 2015 a Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc a rezultat că Axentioi a încercat, în vara anului 2015, să-l determine, în repetate rânduri, pe un bărbat din Vama, fost bodyguard, în cadrul mai multor întâlniri şi convorbiri, prin corupere concretizată în promisiunea oferirii sumei de 20.000-30.000 de lei şi aproximativ 10.000 de euro, să-i suprime viaţa lui Ciprian Ţăranu.

Procurorii au mai arătat că inculpatul a oferit pentru omorul la comandă 1.000 de lei, iar apoi 1.000 de euro, cu titlu de avans, pentru ca respectivul să-i suprime viaţa lui Ciprian Ţăranu. Planul era ca bărbatul tocmit, care se cunoştea cu Ciprian Ţăranu, să se ducă la acesta şi să îl roage să meargă cu el în pădure, pentru a exploata lemn. Aici, după lăsarea întunericului, bărbatul ar fi trebuit să-i dea cu un par în cap lui Ţăranu, iar apoi să taie un arbore care să se prăbuşească peste victimă, pentru a simula un accident.

Bărbatul a anunţat însă poliţia, iar procurorii au intrat imediat pe fir şi au organizat un flagrant, dejucând tentativa de asasinat.

Aceste fapte stabilite de procurori au fost confirmate şi de judecători, care l-au condamnat pe Constantin Iosep Axentioi pentru încercarea de a determina săvârşirea unei infracţiuni. Bărbatul primise la prima instanţă 1 an şi 6 luni de închisoare cu executare, iar la apel Curtea de Apel Suceava i-a mărit pedeapsa la 2 ani şi 6 luni, însă a suspendat-o condiţionat, cu un termen de încercare de 3 ani. Aşadar, acesta a scăpat de puşcărie, executând doar câteva luni de arest preventiv. 

De precizat că cei doi afacerişti au mai fost trimişi în judecată într-un dosar pentru alte încăierări unul cu altul, însă aceştia au ales să se împace în instanţă şi să înceteze procesul penal.

Revenind la dosarul recent, procesul în care va fi judecat Ciprian Andrei Ţăranu a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Câmpulung Moldovenesc, prima instanţă care va judeca dosarul.

Bărbatul trimis în judecată în acest nou dosar se bucură de prezumţia de nevinovăţie până la o decizie definitivă a instanţelor de judecată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O nouă trimitere în judecată în conflictul dintre doi afacerişti, care s-a lăsat cu comandarea unui asasinat.
 Vizualizări articol: 3709 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
O nouă trimitere în judecată în conflictul dintre doi afacerişti, care s-a lăsat cu comandarea unui asasinat5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei