Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 59 (7060)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Critici

Daniel Popescu sesizează faptul că unele primării restrâng dreptul Alianţei 2020 USR PLUS de a strânge semnături pentru europarlamentare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul USR ales în Diaspora, câmpulungeanul Daniel Popescu, a criticat unele autorităţi locale din judeţul Suceava pentru refuzul neîntemeiat de a autoriza amplasarea de corturi pentru strângerea de semnături în vederea participării Alianţei 2020 USR PLUS la europarlamentarele din 26 mai 2019. Potrivit deputatului USR, refuzul neîntemeiat al municipalităţilor reprezintă o restrângere flagrantă a mai multor drepturi democratice, consfinţite legal şi constituţional.

„Consider că este un gest de minimă decenţă democratică să asiguri respectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti, inclusiv politice, şi să asiguri condiţiile în care acestea pot fi manifestate. Să interzici instalarea de puncte focale pentru strângere de semnături şi să restrângi astfel drepturile oamenilor de a semna şi de a-şi afirma susţinerea pentru un partid sau altul mi se pare un abuz dintre cele mai grosolane. Reamintesc autorităţilor din localităţile sucevene cu probleme că nu mai suntem pe vremea comunismului, în care drepturile oamenilor erau doar pe hârtie şi poate nici acolo. Le solicit în modul cel mai deschis să elibereze solicitanţilor autorizaţiile necesare pentru amplasarea de corturi pentru semnături”, a spus Daniel Popescu. El consideră că aceste respingeri reprezintă un abuz din partea autorităţilor şi o restrângere flagrantă a mai multor drepturi, care vizează atât cetăţenii, cât şi partidele politice. Deputatul USR a explicat că printre acestea se numără dreptul constituţional de a alege şi de a fi ales, inclusiv în Parlamentul European (articolul 38 din Constituţie), precum şi drepturile garantate prin Legea 60/1991 şi care se referă la libertatea cetăţenilor de a-şi exprima opiniile politice, sociale sau de altă natură, de a organiza mitinguri, demonstraţii, manifestaţii, procesiuni şi orice alte întruniri şi de a participa la acestea.

De asemenea, preşedintele USR Suceava, Teodora Munteanu, a arătat că eforturile echipelor locale ale Alianţei 2020 USR PLUS pentru strângerea de semnături de susţinere în vederea participării acesteia la alegerile pentru Parlamentul European s-au lovit de “refuzul total neîntemeiat al autorităţilor publice din mai multe localităţi sucevene de a pune la dispoziţia solicitanţilor spaţii pentru amplasarea de corturi. Printre acestea se numără primăriile din Rădăuţi şi din Gura Humorului, dar fenomenul nu este unul izolat”.

În acelaşi timp şi unul dintre membrii Grupului de Iniţiativă Judeţean Suceava al PLUS, Radu Rey, a precizat că prin această atitudine a unor autorităţi locale se împiedică în mod flagrant îndeplinirea obligaţiei legale pe care o au formaţiunile politice pentru a-şi prezenta candidaţii la alegerile europarlamentare. În acest context, deputatul USR Daniel Popescu, împreună cu preşedintele USR Suceava, Teodora Munteanu, şi Adrian - Radu Rey, solicită în mod ferm autorităţilor locale sucevene care au avut un comportament neconstituţional şi nelegal să îşi reconsidere în cel mai scurt timp hotărârile de a nu autoriza amplasarea de corturi ale Alianţei 2020 USR PLUS în vederea strângerii de semnături pentru europarlamentare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Daniel Popescu sesizează faptul că unele primării restrâng dreptul Alianţei 2020 USR PLUS de a strânge semnături pentru europarlamentare.
 Vizualizări articol: 1374 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Daniel Popescu sesizează faptul că unele primării restrâng dreptul Alianţei 2020 USR PLUS de a strânge semnături pentru europarlamentare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei