Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 59 (7060)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Inundaţii”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Inundaţii”

„Din toate părţile sosesc ţării nu numai sciri triste despre enormele pagube ce le-au causat apele. Prutul, Seretul, Suceava, Ceremuşul, Moldova, Bistriţa etc. au inundat locurile pe unde curg, au rupt case şi pământuri, au stricat drumurile şi şoselele şi calea-ferată. Comunicaţiunea în întreaga Bucovină este întreruptă şi numai cu anevoie se poate face prin transbordări...La Suceava s’au expedat cu trenul lucrători şi ingineri pentru a stabili comunicaţiunea între Iţcani şi Suceava”.

„Gazeta Bucovinei”, Anul III, nr. 42, Cernăuţi, Duminică 30 Maiu 1893.

 

„Catedrala „Sf. Ioan” nu poate avea un cor permanent”?

„Mă întreabă mulţi suceveni şi mulţi pelerini care vin să viziteze: Cum se face că un lăcaş dumnezeiesc atât de important şi frecventat cum e Catedrala <Sf. Ioan> nu are cor permanent? Încerc şi eu să le dau explicaţii însă simt că nu sunt suficiente pentru a-i face să înţeleagă reala situaţie. Le spun, de pildă, că un cor permanent trebuie plătit cum se face în toate părţile şi atât Mănăstirea cât şi Prefectura şi Primăria n’au bani să susţină un atare cor etc...Şi totuşi, pelerinii nu pot concepe cum se poate ca un oraş ca Suceava, o mănăstire ca cea a Sfântului Ioan, şi un judeţ care are peste 130.000 de locuitori, ca al nostru, nu-i în stare să aibă un cor permanent. Şi mi se pare şi mie că cu puţină bunăvoinţă s’ar putea face ceva. Iniţiativa o aşteptăm dela PCS Arhimandritul Dr. Ortizie Popescu, stareţul mănăstirii, care - suntem siguri - va fi sprijinit de toată lumea”.

„Suceava”, Anul I, Nr. 17-18, 19 Mai 1935.

 

Noul muzeu raional din Vatra Dornei”

“Oraşul Vatra Dornei n’a avut în trecut nici un muzeu. În prezent este în curs de organizare muzeul raional, care va avea două secţii: ştiinţele naturii şi istorico-etnografică. Lucrările de pregătire a exponatelor sunt avansate, îndeosebi privind secţia ştiinţifică. Colecţia muzeului numără până acum peste 1700 de obiecte. De remarcat este faptul că majoritatea pieselor, în special cele privind forma specifică raionului, sunt colectate şi conservate de colectivul voluntar al muzeului, cu minimum de cheltuieli băneşti. Cele mai multe provin din vânat, donaţiuni etc”.

„Zori Noi”, Anul X, Nr. 2643, 20 Mai 1956.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Inundaţii”.
 Vizualizări articol: 1204 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
„Inundaţii”5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei