Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 59 (7060)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

În prima săptămână

Suceava, printre județele cu cei mai mulți elevi înscriși la clasa pregătitoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Suceava se numără printre județele unde au fost depuse cele mai multe cereri pentru înscrierea la clasa pregătitoare, în prima săptămână alocată înscrierilor (4-8 martie) fiind depuse 2.915 solicitări.

Din acestea, 2.653 sunt cereri pentru copiii care împlinesc 6 ani înainte de 1 septembrie 2019, iar 262 sunt pentru copiii care împlinesc 6 ani după 1 septembrie 2019.

Județul Suceava este devansat doar de București, cu peste 8.900 de cereri, Timișoara, cu 3.082 de cereri, și Iași, cu peste 2.964 de cereri.

La nivel național, în prima săptămână au fost înscriși 75.882 de copii la clasa pregătitoare.

Potrivit estimărilor Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Suceava, peste 7.000 de copii vor începe clasa pregătitoare în toamna acestui an, aceștia fiind repartizați în 352 de clase.

Ministerul Educației a dat asigurări că numărul de locuri alocate pentru clasa pregătitoare în învăţământul de stat este mai mare sau egal cu numărul copiilor care au împlinit vârsta pentru a începe învăţământul primar, asigurându-se, astfel, şcolarizarea tuturor copiilor.

 

Calendarul înscrierilor

Reamintim că părinții pot completa cererea-tip de înscriere online sau la secretariatul unității de învățământ în care se dorește înscrierea copilului, în perioadele stabilite de minister. Cererile-tip completate online trebuie validate ulterior în unitatea de învățământ aleasă pentru înscriere, în prezența părintelui și (cel puțin) a unui membru al comisiei, zilnic (luni-vineri), între orele 08:00 – 18:00. Vineri, 29 martie, vor fi afişate atât în unităţile de învăţământ, cât şi pe site-urile acestora şi ale inspectoratelor şcolare judeţene, listele copiilor înscriși după prima etapă și numărul locurilor rămase libere.

A doua etapă pentru completarea și depunerea cererilor-tip de înscriere este programată între 2 și 8 aprilieși se adresează copiilor care nu au fost înscriși și nu au participat în prima etapă, cererile fiind completate din nou, în funcție de locurile disponibile. Listele finale vor fi afișate în data de 11 aprilie. Între 12 și 19 aprilie, inspectoratele școlare vor centraliza și soluționa cererile părinților copiilor care nu au fost încă înscriși în vreo unitate de învățământ. De asemenea, va fi soluționată orice altă situație privind înscrierea în învățământul primar, având în vedere, cu prioritate, interesul educațional al copilului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceava, printre județele cu cei mai mulți elevi înscriși la clasa pregătitoare.
 Vizualizări articol: 1243 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Suceava, printre județele cu cei mai mulți elevi înscriși la clasa pregătitoare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei