Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 feb 2019 - Anul XXIV, nr. 48 (7049)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Filtru pestă porcină

Sanitar-veterinarii au asomat pe loc doi porci şi un viţel, transportaţi de la Botoşani spre Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat care transporta într-o autoutilitară doi porci şi un viţel, dinspre Botoşani spre Suceava, a fost amendat şi a rămas fără animale, care au fost asomate pe loc, în cadrul filtrelor dispuse pentru prevenirea răspândirii pestei porcine africane. 

După cum a informat doctorul Dănuţ Corneanu, directorul executiv al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava, ieri dimineaţă, la punctul de control instaurat pe DN 29A, între Vârfu Câmpului şi Zvoriştea, practic la graniţa dintre judeţe, a fost verificată o autoutilitară înmatriculată în Marea Britanie, care transporta doi porci şi un viţel, dinspre Botoşani. În maşină erau doi bărbaţi din Vicov, care nu aveau nici un fel de documente sanitar-veterinare pentru animale. Practic, nu exista nici o informaţie de unde provin animalele.

Având în vedere că în judeţul vecin Botoşani au fost cazuri de pestă porcină, măsurile luate de sanitar-veterinari au fost aspre şi imediate, conform legislaţiei impuse în astfel de situaţii deosebite.

Cei doi porci de aproximativ 50 de kilograme fiecare şi viţelul de 150 de kilograme au fost confiscaţi şi asomaţi la faţa locului, de către o echipă specializată din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor trimisă la faţa locului. Imediat, mijlocul de transport specializat al firmei de incinerare Mondeco a preluat cadavrele, care au fost transportate direct spre incinerare. O altă măsură imediată a fost de dezinfectare a mijlocului de transport în care s-au aflat purceii şi viţelul.

Având în vedere problemele cu virusul pestei porcine africane, circulaţia animalelor este total interzisă dinspre Botoşani spre Suceava. De aceea au şi fost instaurate punctele de control trafic la intrările în Suceava dinspre Botoşani.

Dacă un animal infestat ar pătrunde pe raza judeţului, riscul de răspândire a virusului ar fi foarte mare. Pesta porcină africană produce mortalitate masivă la porci, spre 100%, în zonele în care se manifestă. Răspândirea virusului ar avea un impact economic major în domeniul creşterii porcinelor.

Autorităţile sanitar-veterinare fac apel la cetăţeni să manifeste responsabilitate faţă de interdicţiile privind circulaţia animalelor, pentru a se putea preveni răspândirea virusului pestei porcine africane.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sanitar-veterinarii au asomat pe loc doi porci şi un viţel, transportaţi de la Botoşani spre Suceava.
 Vizualizări articol: 2582 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sanitar-veterinarii au asomat pe loc doi porci şi un viţel, transportaţi de la Botoşani spre Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei