Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 feb 2019 - Anul XXIV, nr. 48 (7049)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Iniţiativă

Agenţia Naţională a Zonei Montane vine în sprijinul fermierilor din zona de munte și deschide două sedii în judeţul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Conform unei ordin emis de Ministerul Agriculturii pe 13 februarie, comunele Poiana Stampei şi Suceviţa vor găzdui sediile pentru organizarea Oficiilor de Dezvoltare Montană.

Personalul oficiilor de dezvoltare montană vor implementa strategia de dezvoltare durabilă a zonei montane la nivel de bazin montan, vor asigura informarea fermierilor cu privire la legislaţia specifică agricolă şi de mediu, precum şi oportunităţile de finanţare naţionale şi europene. Tot aceşti specialişti vor realiza activităţi de consultanţă şi asistenţă tehnică de specialitate în vederea diseminării rezultatelor cercetării montane la nivelul bazinului montan, vor acorda consultanţă şi asistenţă tehnică de specialitate pentru întocmirea documentaţiei în vederea accesării de fonduri europene şi naţionale de către fermierii din teritoriul montan şi vor asigura asistenţa de specialitate fermierilor din bazinul montan pentru elaborarea unui plan de acţiune la nivelul exploataţiei agricole care să cuprindă măsuri pentru protecţia apelor şi solului împotriva poluării cu nitraţi şi nitriţi din activităţi agricole.

Tot de la Oficiile de Dezvoltare Montană se va acorda, la nivel de bazin montan, consultanţă tehnică la constituirea organizaţiilor neguvernamentale, asociaţiilor, fundaţiilor şi altor forme de asociere ce au ca scop susţinerea activităţilor şi deservirea intereselor populaţiei la nivel de bazin montan, cu prioritate a celor privind dezvoltarea agriculturii, întreprinderilor mici şi mijlocii, a meşteşugurilor tradiţionale, a turismului rural, a agroturismului, turismului montan şi ecoturismului. Fermierii vor primi asistenţă tehnică de specialitate privind dreptul de utilizare a menţiunii de calitate „produs montan” şi vor putea să obţină informaţii despre strategia de dezvoltare durabilă a zonei montane la nivel de bazin montan şi vor avea posibilitatea să depună proiecte.

La Oficiul de Dezvoltare Montană nr. 29 din Poiana Stampei au fost arondate 21 de UAT-uri: comunele Breaza, Cârlibaba, Ciocăneşti, Coşna, Crucea, Dorna Candrenilor, Dorna Arini, Fundu Moldovei, Iacobeni, Izvoarele Sucevei, Moldova Suliţa, Moldoviţa, Panaci, Poiana Stampei, Pojorâta, Sadova, Şaru Dornei şi Vatra Moldoviţei, municipiile Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei, oraşul Broşteni.

La Oficiul de Dezvoltare Montană nr. 30 din Suceviţa au fost arondate 24 de UAT-uri: comunele Brodina, Cacica, Capu Câmpului, Frumosu, Mălini, Mănăstirea Humorului, Marginea, Ostra, Păltinoasa, Pârteştii de Jos, Putna, Râşca, Slatina, Straja, Stulpicani, Suceviţa, Ulma, Valea Moldovei, Vama, Vicovu de Jos, Voitinel, oraşele Frasin, Gura Humorului şi Solca.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Agenţia Naţională a Zonei Montane vine în sprijinul fermierilor din zona de munte și deschide două sedii în judeţul Suceava.
 Vizualizări articol: 1110 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Agenţia Naţională a Zonei Montane vine în sprijinul fermierilor din zona de munte și deschide două sedii în judeţul Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei