Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 feb 2019 - Anul XXIV, nr. 48 (7049)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Testare psihosomatică

Opt centre de evaluare a copiilor care intră în clasa pregătitoare, organizate în județ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) Suceava a stabilit opt centre de evaluare a dezvoltării psihosomatice a preșcolarilor, pentru înscrierea în învăţământul primar, pentru anul şcolar 2019-2020.

Evaluarea psihosomatică și avizul din partea psihologului sunt obligatorii pentru preșcolarii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2019 inclusiv, pentru care înscrierea la clasa pregătitoare nu este obligatorie, ci este doar opțiunea părintelui.

Pentru a şti dacă viitorul elev poate face față cu succes clasei pregătitoare, părinţii trebuie să solicite evaluarea dezvoltării psihosomatice a copilului lor, efectuată de psihologii CJRAE Suceava. În caz contrar, psihologii vor recomanda ca micuțul să urmeze încă un an de grădiniță.

Perioada prevăzută în metodologie, pentru realizarea evaluării dezvoltării psihosomatice a copilului, este 25 februarie – 22 martie.

La nivelul municipiului Suceava vor fi organizate două centre de evaluare, unul la Grădinița cu Program Prelungit „Prichindel” din Burdujeni, de pe str. Baladei, nr. 6, şi celălalt la CJRAE Suceava, lângă Liceul cu Program Sportiv Suceava, din bulevardul George Enescu, nr. 26A.

În Rădăuţi, centrul de evaluare va funcţiona la Grădinița cu Program Prelungit „Micul Prinț” (str. Al. cel Bun, nr. 1), iar la Fălticeni, GPP Nr. 1 „Gulliver” (str. N. Beldiceanu, FN).

La Gura Humorului, evaluările se vor GPP „Căsuța Piticilor” (str. Lct. Viorel Marceanu, nr. 22), în municipiul Câmpulung Moldovenesc centrul de evaluare va fi organizat la Școala Gimnazială „Bogdan Vodă” (str. Calea Bucovinei, nr. 26), iar pentru zona Vatra Dornei, evaluarea va fi asigurată la Liceul Teoretic „Ion Luca”. Un alt centru de evaluare va fi organizat la Liceul Tehnic “Ion Nistor” Vicovu de Sus.

 

Peste 7.000 de boboci în clasa pregătitoare, din anul școlar următor

Reprezentații CJRAE Suceava transmit că „evaluarea psihosomatică a preşcolarilor se va realiza în prezenţa părintelui / tutorelui legal care îI însoţeşte.

Rezultatul evaluării dezvoltării psihosomatice va fi comunicat în scris în ziua evaluării, prin eliberarea unei recomandări”.

Documentele necesare cu care se prezintă părinţii/tutorii care însoțesc copiii la evaluare sunt: copie certificat de naştere, adeverinţă de la medicul de familie cu specificaţia ,,clinic sănătos” sau ,,apt pentru şcoală”.

Peste 7.000 de boboci ar urma să fie înscrişi în clasa pregătitoare pentru anul școlar următor, în 352 de clase, potrivit estimărilor realizate de Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Suceava.

Reprezentanții instituției au menționat că, potrivit recensământului, 150 de părinți vor să aleagă învățământul particular (unde ar urma să fie organizate 7 clase), iar în învățământul special vor fi repartizați 38 de elevi în 5 clase pregătitoare.

Părinții ai căror copii împlinesc 6 ani până la data de 31 august 2019 inclusiv sunt obligați să își înscrie copiii în clasa pregătitoare.Părinții copiilor care fac 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2019 care nu optează pentru înscrierea copiilor în clasa pregătitoare în anul școlar 2019-2020 sau nu primesc avizul psihologului pentru clasa pregătitoare își vor înscrie copiii la grădiniță, în grupa mare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Opt centre de evaluare a copiilor care intră în clasa pregătitoare, organizate în județ.
 Vizualizări articol: 1297 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Opt centre de evaluare a copiilor care intră în clasa pregătitoare, organizate în județ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei