Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 feb 2019 - Anul XXIV, nr. 48 (7049)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Extindere

Spitalul de Urgenţă Suceava oferă consultaţii, investigaţii şi tratament şi pentru deţinătorii asigurărilor private de sănătate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Persoanele care au asigurări medicale private pot beneficia de servicii medicale în baza acestora, inclusiv de spitalizare, la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava. Managerul spitalului, Vasile Rîmbu, a declarat, ieri, că unitatea are capacitatea de a asigura servicii medicale „pe măsura efortului făcut de persoanele care plătesc asigurări suplimentare de sănătate”. El s-a referit atât la dotarea cu aparatură şi echipamente medicale la cele mai înalte standarde, la condiţiile hoteliere, cât şi la specialiştii pe care îi are spitalul.

Diferenţa esenţială între pacienţii care solicită servicii medicale în baza asigurării private de sănătate şi cei cu asigurare medicală în sistem public (CAS) este la timpul de aşteptare pentru consultaţii sau investigaţii. În sistemul public de asigurări, numărul consultaţiilor pe care le pot acorda medicii în ambulatoriul de specialitate este limitat de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, iar lista investigaţiilor paraclinice este scurtă, ceea ce face ca timpul de aşteptare pentru o consultaţie gratuită, la majoritatea cabinetelor, să fie de circa o lună. Prin stabilirea unui anumit număr de consultaţii contra cost, în regim de asigurare privată, independent de consultaţiile decontate de CAS, timpul de aşteptare se reduce la câteva zile, în funcţie de numărul de solicitări.

Tarifele pentru consultaţiile şi investigaţiile contra cost vor fi disponibile la toate cabinetele din ambulatoriul integrat al spitalului. Managerul Vasile Rîmbu a precizat că furnizarea de servicii medicale pentru pacienţii cu asigurări medicale private nu influenţează în nici un fel, nici calitativ, nici cantitativ, consultaţiile acordate în baza asigurării medicale în sistemul public. Totodată, a subliniat Rîmbu, personalul medical din ambulatoriu va fi instruit în ceea ce priveşte programarea consultaţiilor contra cost pentru a nu se mai ajunge în situaţia în care pacienţi cu asigurări private să fie refuzaţi la consultaţii în ambulatoriu.

Contravaloarea consultaţiei sau investigaţiei se va achita la casieria spitalului, după tarife aprobate pentru acest an de Consiliul Judeţean Suceava. Asigurătorul privat decontează suma, integral sau parţial, pe baza chitanţei eliberate de spital şi a scrisorii medicale primite de la medic sau a altor documente convenite între asigurător şi asigurat.

Persoanele cu asigurări private care doresc să apeleze la serviciile medicale contra cost ale medicilor din spital sunt sfătuite să contacteze întâi asigurătorul pentru a afla ce documente le sunt necesare şi lista serviciilor acoperite de asigurarea privată, în cazul în care le primesc la SJU Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalul de Urgenţă Suceava oferă consultaţii, investigaţii şi tratament şi pentru deţinătorii asigurărilor private de sănătate.
 Vizualizări articol: 1758 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Spitalul de Urgenţă Suceava oferă consultaţii, investigaţii şi tratament şi pentru deţinătorii asigurărilor private de sănătate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei