Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 feb 2019 - Anul XXIV, nr. 48 (7049)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Sub patronajul Regiei Naţionale a Pădurilor

Sucevenii, invitaţi să participe la Concursul Internaţional „Tineri în pădurile Europei”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Startul ediţiei din 2019 a celui mai important concurs interactiv de educaţie forestieră din Europa, “Tineri în pădurile Europei”, organizat în România sub patronajul Regiei Naţionale a Pădurilor, a fost dat săptămâna aceasta, sucevenii fiind invitaţi să concureze pentru a ajunge la etapa europeană, care se va desfăşura în Cehia.

Înscrierea pentru etapa judeţeană se face prin intermediul Palatului Copiilor de pe raza judeţului.

Obiectivul principal al concursului constă în conştientizarea şi educarea tinerei generaţii asupra patrimoniului natural european, conservarea biodiversităţii şi gestionarea durabilă a pădurilor.

Printre ţările implicate în concurs se numără Austria, Cehia, Estonia, Germania, Grecia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, Portugalia, Ucraina.

Concursul se desfăşoară în trei etape – judeţeană, naţională şi europeană (la care participă echipa câştigătoare la etapa naţională).

“Tineri în pădurile Europei” se adresează elevilor de liceu care la începutul anului şcolar respectiv au vârste cuprinse între 14 şi 19 ani. La concurs se pot înscrie echipaje formate din trei elevi şi un profesor coordonator.

Condiţia obligatorie de participare la concurs este cunoaşterea limbii engleze la nivel mediu.

La nivel naţional, concursul va cuprinde următoarele etape:

- etapa I, pe judeţ (coordonată de Palatul Copiilor în colaborare cu Direcţiile Silvice), constă în rezolvarea de către elevi a unui test de 50 de întrebări tip grilă, într-un interval de timp de maxim 2,5 ore;

- etapa II - preselecţia naţională – constă în elaborarea unui eseu pe teme forestiere. Aceasta etapă se va desfăşura la sediul Direcţiei Silvice. În urma evaluării vor fi selectate 15 echipe ce vor participa la etapa naţională;

- etapa III – naţională (coordonată de reprezentanţii Romsilva, ai Ministerului Educaţiei şi Cercetării şi ai Asociaţiei pentru Dezvoltare Comunitară Durabilă ALUTUS) – va consta în participarea elevilor în cadrul a doua probe: test grilă – echipele de elevi vor rezolva un set de 30 de întrebări, într-un interval de maxim o oră, şi probă practică – formată din sarcini precum recunoaştere specii de arbori şi arbuşti, "vânătoare de comori" şi alte activităţi practice în teren.

Ocupanţii locurilor 1, 2 şi 3 la etapa naţională primesc premii din partea RNP-Romsilva.

Echipa câştigătoare la faza naţională (locul 1), împreună cu profesorul coordonator, va reprezenta România la etapa europeană a concursului, în Cehia.

În anul 2017, etapa europeană a fost organizata la Sopron (Ungaria), iar în anul 2018, în Lituania.

În 2018, etapa naţională a concursului YPEF a fost organizata la sediul administraţiei Parcului Naţional Călimani, în perioada 20-22 iunie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii, invitaţi să participe la Concursul Internaţional „Tineri în pădurile Europei”.
 Vizualizări articol: 1026 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sucevenii, invitaţi să participe la Concursul Internaţional „Tineri în pădurile Europei”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei