Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 feb 2019 - Anul XXIV, nr. 48 (7049)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Perfecţionare

Manechine şi simulatoare pentru instruirea personalului mediu şi auxiliar din Spitalul de Urgenţă Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou" Suceava va începe amenajarea clădirii de lângă Direcţia de Sănătate Publică, transferată de Ministerul Sănătăţii Consiliului Judeţean Suceava, care o va transmite, la rândul său, unităţii medicale, prin hotărâre a deliberativului. Şedinţa în care proiectul va fi supus dezbaterii şi aprobării consilierilor judeţeni are loc mâine. Managerul spitalului, Vasile Rîmbu, a declarat, ieri, că aici va fi amenajat un centru judeţean de pregătire profesională a personalului mediu şi auxiliar din unităţile medicale din judeţ.

„După ce va fi transferată clădirea în administrarea noastră vom intra acolo cu proiectanţi, cu arhitecţi, pentru că ne dorim să înfiinţăm un centru de pregătire care să se adreseze întregului judeţ. Vizăm să se desfăşoare aici inclusiv anumite intervenţii din partea medicilor”, a afirmat Rîmbu. Vor fi achiziţionate manechine medicale, simulatoare şi toate echipamentele necesare pregătirii personalului care lucrează în spitale, conform celor mai noi standarde în domeniu.

Rîmbu a mai spus că Spitalul de Urgenţă Suceava are în derulare, până în februarie 2021, proiectul „Centru de excelenţă pentru instruirea personalului medical implicat în implementarea programelor prioritare de sănătate în context transnaţional inovativ”, împreună cu partenerul transnaţional Consorzio Italiano per la Ricerca în Medicina din Italia. Valoarea totală a proiectului este de 10,913 milioane de lei, din care 9,2 milioane de lei sunt fonduri europene. Contribuţia spitalului este de 1,7 milioane de lei şi va fi suportată din bugetul propriu.

 

Spitalul are deja în derulare un proiect de pregătire profesională, finanţat cu bani europeni, în valoare de circa 2,4 milioane de euro

Obiectivul general al proiectului este îmbunătăţirea nivelului de competenţe pentru 870 de profesionişti implicaţi în domeniile prioritare de sănătate, pentru a asigura creşterea accesului la servicii accesibile, durabile şi de înaltă calitate în domeniul asistenţei medicale.

Pe parcursul perioadei de implementare, membrii grupului ţintă vor participa la mai multe cursuri de formare EMC, în România şi în Italia, în domenii de formare profesională specifică programelor prioritare de sănătate conform Strategiei  Naţionale de Sănătate 2014-2020, respectiv cele aferente următoarelor domenii: sănătatea femeii şi copilului, boli netransmisibile majore, boli transmisibile, sănătate mintală, boli rare (inclusiv genetica medicală). De asemenea, membrii grupului ţintă vor participa  la seminarii, workshopuri şi schimburi de experienţă naţionale şi internaţionale, „cu scopul de a identifica, promova şi transpune în context românesc cele mai bune practici din ariile selectate”.

Sunt eligibili să facă parte din grupul ţintă atât angajaţii spitalelor publice, cât şi medicii de familie.

Finanţarea de circa 2,4 milioane de euro a fost obţinută de spital pe Programul Operaţional privind instruirea resursei umane.

Imobilul transferat, în suprafaţă de 180 mp, nu a fost niciodată utilizat de DSP; înainte de 1989 aici a funcţionat Laboratorul de igiena radiaţiilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Manechine şi simulatoare pentru instruirea personalului mediu şi auxiliar din Spitalul de Urgenţă Suceava.
 Vizualizări articol: 1521 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Manechine şi simulatoare pentru instruirea personalului mediu şi auxiliar din Spitalul de Urgenţă Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei