Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 feb 2019 - Anul XXIV, nr. 48 (7049)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În maximum două luni

Parcarea Primăriei Suceava va deveni cu plată, pentru a nu mai fi permanent aglomerată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Una dintre cele mai aglomerate parcări publice din Suceava, cea care deserveşte sediul primăriei, va deveni cu plată, cel târziu din luna mai, în ideea că astfel cei care vin acolo cu diverse probleme vor găsi un loc unde să parcheze, fără să fie nevoiţi să lase maşina tocmai la Kaufland, la Pompieri sau mai departe, ori să rişte să fie amendaţi, dacă parchează în zona Stadionului Areni.

Luarea unor măsuri de descurajare a ocupării pe termen lung a locurilor de parcare de către cei care lucrează în primărie, dar şi în societăţile comerciale din zonă, este solicitată de mai mulţi ani de către suceveni disperaţi că pentru a-şi plăti impozitele, a obţine un act sau a rezolva orice altă problemă trebuie să piardă timpul căutând un loc de parcare în zona primăriei.

Transformarea parcării Primăriei Suceava în parcare cu plată a fost decisă într-o şedinţă de Consiliu Local de anul trecut, în urma unui amendament al unui consilier ALDE, măsura fiind extinsă inclusiv în privinţa locurilor de parcare aferente clădirii, pe strada Alexandru cel Bun.

„Punerea în aplicare a acestei măsuri depinde de aprobarea bugetului local, care va avea loc în luna martie, la o dată pe care nu o putem decide încă, până nu este aprobat şi publicat în Monitorul Oficial bugetul de stat. Abia atunci vom putea face achiziţia parcometrelor care vor fi montate în şase noi parcări cu plată din municipiul Suceava, inclusiv în parcarea de lângă sediul primăriei”, a declarat viceprimarul Lucian Harşovschi.

Astfel, din această primăvară, inclusiv funcţionarii din primărie vor trebui să plătească 2 lei pe oră dacă ocupă locurile de parcare de lângă instituţie şi de pe Alexandru cel Bun, doar maşinile de serviciu ale municipalităţii fiind scutite de la plată.

 

Tentativa anterioară de eliberare a locurilor de parcare de la primărie, eşuată

În urmă cu patru ani, conducerea Primăriei Suceava a mai avut o încercare de punere la dispoziţia cetăţenilor a locurilor de parcare de lângă sediu, dar demersul ei nu a avut sorţi de izbândă.

Mai exact, s-a încercat încurajarea angajaţilor să folosească mijloacele de transport în comun, prin punerea la dispoziţia serviciilor din primărie a 30 de abonamente nenominale pentru autobuzele şi microbuzele TPL, în paralel cu o interdicţie verbală de a mai ocupa timp de opt ore, cât este programul de lucru, locurile de parcare amenajate în jurul sediului administraţiei locale.

Intenţia de a transforma această interdicţie într-un regulament nu s-a mai concretizat, deoarece nu avea şanse să fie adoptat legal, fiind discriminatoriu şi abuziv, cât timp oricare altcineva care are serviciu sau treabă în acea zonă putea lăsa acolo maşina cât timp voia. Nici introducerea unei limitări de timp, de maximum două ore, pentru utilizarea parcării de la primărie, nu s-a dovedit viabilă, pentru că nu aveau cum controla la fiecare maşină când intră şi când iese.

În aceste condiţii, introducerea parcării cu plată se arată a fi o soluţie viabilă, cei care nu vor să plătească pentru cele opt ore de staţionare – durata serviciului, fiind obligaţi să caute locuri de parcare libere în alte părţi ori să vină pe jos la muncă, dacă stau aproape, sau cu mijloacele de transport în comun.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Parcarea Primăriei Suceava va deveni cu plată, pentru a nu mai fi permanent aglomerată.
 Vizualizări articol: 2867 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 4 voturi
Parcarea Primăriei Suceava va deveni cu plată, pentru a nu mai fi permanent aglomerată2.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei