Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 feb 2019 - Anul XXIV, nr. 46 (7047)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

A şasea oară

Amenajarea a 4.400 de parcări rezidenţiale în cartierele Sucevei, repusă în discuţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un proiect care ar putea face posibilă modernizarea a aproape 4400 de locuri de parcare în cartierele din municipiul Suceava va fi discutat în şedinţa de Consiliu Local de joi, 28 februarie.

Proiectul este repus în discuţie pentru a şasea oară, după ce, începând din 2017 şi până acum a fost respins de cinci ori, deşi a beneficiat de voturile reprezentanţilor a trei dintre partidele prezente în Consiliul Local Suceava -  PNL, PMP, ALDE.

Pentru a fi adoptat, acesta mai necesita un singur vot, de la PSD, care are o serie de argumente contra acestei iniţiative.

Proiectul prevede inventarierea şi modernizarea a 1.161 locuri de parcare din cartierul Obcini, 361 de locuri în Zamca, 1.755 în Centru şi George Enescu, precum şi 1.087 de locuri de parcare în Burdujeni.

Inventarierea s-a făcut prin identificarea în teren a parcărilor înscrise în inventarul domeniului public al municipiului Suceava şi terenurile ocupate de maşini, care nu figurează cu destinaţie de parcare. Acestea au fost măsurate, li s-au întocmit planuri de situaţie, în vederea amenajării lor, conform normativelor legale.

„Aceste parcări sunt făcute de către oameni, în timp. Vrem să le oficializăm, să le inventariem, intabulăm, urmează să le reparăm, să le amenajăm aşa cum trebuie. Aceste locuri apar ca teren viran, odată modernizate vom avea aproape 4400 de locuri de parcare oficiale, în plus, în municipiu”, a explicat viceprimarul Lucian Harşovschi, iniţiator al proiectului, care a precizat că nu se pune deloc problema taxării lor.

Criza locurilor de parcare din municipiul reşedinţă de judeţ a fost declanşată de creşterea explozivă a numărului de maşini deţinute de persoanele fizice, dar şi de agenţii economici, infrastructura oraşului, puternic limitată de condiţiile topo-geografice şi de vechile limite administrative, fiind depăşită de necesităţile moderne.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amenajarea a 4.400 de parcări rezidenţiale în cartierele Sucevei, repusă în discuţie.
 Vizualizări articol: 1790 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.83/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 6 voturi
Amenajarea a 4.400 de parcări rezidenţiale în cartierele Sucevei, repusă în discuţie3.856

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei