Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 feb 2019 - Anul XXIV, nr. 46 (7047)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Obiectiv

Poliţia Transporturi Aeriene Suceava vrea să facă ordine printre taximetrişti, deşi are doar doi oameni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Postul de Poliţie Transporturi Aeriene Suceava, aflat în incinta Aeroportului de la Salcea, care are atribuţii tot mai numeroase, o dată cu creşterea traficului aerian şi implicit a numărului de călători, are ca obiectiv principal, în 2019, acţiuni de control complexe cu privire la taximetrişti. Cum la acest post sunt doar doi poliţişti, pentru a fi eficiente, aceste acţiuni ar urma să fie realizare în comun cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava. Acţiunile de control vor avea ca scop identificarea şi sancţionarea celor care parchează neregulamentar sau desfăşoară activităţi de transport tip taxi, cu încălcarea prevederilor legale. 

Aceste precizări vin după ce în 2018 au fost multiple nemulţumiri legate de activitatea de taximetrie din Aeroportul Suceava. Pasagerii care au ajuns în aeroport s-au plâns că taximetriştii nu vor să presteze curse legale, cu aparatul de taxat, şi percep tarife de 50-70 de lei, de la Salcea şi până în municipiul Suceava.

Poliţia Transporturi Aeriene a transmis că anul trecut au fost executate 262 controale directe precum şi patrulări pedestre în perimetrul aeroportuar, ocazie cu care au fost efectuate 68 controale la sistemele de pază. De asemenea, împreună cu beneficiarii serviciilor de pază şi conducerea societăţii de pază s-au efectuat 14 instruiri ale personalului de pază.

Pe parcursul anului 2018, lucrătorii de poliţie transporturi aeriene au  aplicat 100 de amenzi şi au reţinut două certificate de înmatriculare, două seturi de plăcuţe cu număr de înmatriculare şi un permis de conducere.

 

Mai puţini poliţişti la aeroport de cât atunci când nu erau avioane

După cum am mai semnalat în cotidianul nostru, la Postul de poliţie al aeroportului, care aparţine de Serviciul Judeţean al Poliţiei Transporturi Suceava, sunt doar doi oameni. Atât prevede schema de personal de la acest post, una total subdimensionată faţă de traficul în creştere de pe aeroportul sucevean.

Cei doi poliţişti nu au cum face faţă situaţiei de gestionat, cu destul de multe sosiri şi plecări de avioane zilnic. Practic, de foarte multe ori, în perioada de trafic aerian, postul de poliţie a fost închis. 
Interesant este că la un moment dat, acum câţiva ani, când aeroportul era închis ori opera doar cursa Tarom de Bucureşti, schema de personal de la postul de poliţe al aeroportului era formată din trei oameni ai legii. După modernizarea aeroportului şi redeschiderea pentru traficul internaţional, schema nu a mai fost ajustată.
Conform datelor oficiale, la finalul anului 2018 numărul de pasageri a ajuns la peste 353.000 iar pentru 2019se preconizează o creştere de până la aproximativ 450.000 pasageri.

Numărul de zboruri a crescut şi el constant, de la 26 de zboruri pe săptămână în luna decembrie 2017, la 30 de zboruri pe săptămână în primul trimestru din 2018. În iunie 2018 s-a ajuns la 49 de zboruri pe săptămână, în frecvenţă de 4-5 pe zi, cu un maxim de 7 zboruri pe zi, când sunt cursele de vacanţă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţia Transporturi Aeriene Suceava vrea să facă ordine printre taximetrişti, deşi are doar doi oameni.
 Vizualizări articol: 1839 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Poliţia Transporturi Aeriene Suceava vrea să facă ordine printre taximetrişti, deşi are doar doi oameni5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei