Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 feb 2019 - Anul XXIV, nr. 46 (7047)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Foc și pară

Pagube de peste 60.000 de lei, în urma unor incendii izbucnite sâmbătă în județ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Focul a făcut pagube importante la sfârșit de săptămână, după ce sâmbătă dimineață două gospodării din Corocăiești și Măneuți au fost cuprinse de flăcări. Primul incendiu a izbucnit sâmbătă dimineață într-o gospodărie din satul Corocăiești și a cuprins mai multe anexe pe care le-a afectat grav. Focul a fost anunțat în jurul orei 07.15, când a fost solicitată intervenția pompierilor. În scurt timp la locul incendiului au ajuns militarii Detașamentului de Pompieri Suceava, împreună cu lucrătorii S.V.S.U. Verești, care au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea și lichidarea flăcărilor. La sosirea echipajelor ardeau anexele gospodărești, existând pericol de propagare la casa de locuit. Flăcările mari au distrus depozitul de furaje pe o suprafață de 60 de metri pătrați, adăpostul de animale pe circa 16 metri pătrați și bucătăria de vară, pe 20 de metri pătrați. Au mai ars circa 7 metri cubi de lemn de foc, 3 tone de fân și 700 kg de porumb, flăcările degradând izolația exterioară de pe o laterală a casei și elemente de tâmplărie din PVC și lemn. Pagubele, estimate de proprietar, se ridică la circa 30.000 de lei, anexele distruse în incendiu nefiind asigurate. Din păcate, în timpul incendiului au pierit un cal și doi câini din gospodărie. Cercetările pompierilor au stabilit că flăcările au izbucnit cel mai probabil, din cauza efectului termic generat de coșul de fum al bucătăriei de vară, neizolat corespunzător față de materialele combustibile aflate în jur. Nu s-au înregistrat victime omenești, pompierii reușind să salveze locuința proprietarului și bunurile aflate în interior.

 

Scăpările de gaze de la un aragaz au dus la izbucnirea unui incendiu la Măneuți

Un incendiu violent a cuprins în aceeași dimineaţă și o anexă dintr-o gospodărie a satului Măneuți, din comuna Frătăuții Vechi. Alarma a fost dată în jurul orei 09.00, în scurt timp la locul incendiului ajungând pompierii Detașamentului de Pompieri Rădăuți, împreuna cu lucrătorii S.V.S.U. Frătăuții Vechi, care au intervenit cu cinci autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD, pentru localizarea și lichidarea incendiului. La sosirea echipajelor ardea acoperișul casei și al unei anexe, ambele aflate în corp comun, existând pericol de propagare la întreaga gospodărie și la proprietățile învecinate. Flăcările au distrus acoperișul comun, care a ars pe aproximativ 140 de metri pătrați. Au mai ars din interior aparate electrocasnice, obiecte de mobilier, alte bunuri și s-au degradat pereții și planșeul locuinței, valoarea pagubelor înregistrate fiind de circa 30.000 de lei. În timpul intervenției, pompierii paramedici SMURD i-au acordat îngrijiri medicale proprietarului, un bătrân în vârstă de 87 de ani, care a suferit arsuri minore la ambele mâini. Ulterior, acesta a fost transportat la Centrul de Primire Urgențe al spitalului din Rădăuți, pentru tratament de specialitate. Pompierii au stabilit că incendiul a izbucnit, cel mai probabil, în urma unor scăpări de gazede la sistemul de gătit, respectiv un aragaz cu butelie. După circa 2 ore de intervenție incendiul a fost lichidat, pompierii salvând restul casei, o șură și alte două anexe din gospodărie, precum și două locuințe aflate în imediata apropiere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pagube de peste 60.000 de lei, în urma unor incendii izbucnite sâmbătă în județ.
 Vizualizări articol: 1207 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pagube de peste 60.000 de lei, în urma unor incendii izbucnite sâmbătă în județ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei