Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 feb 2019 - Anul XXIV, nr. 46 (7047)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Precizare

Secretarul de stat Tiberius Brădăţan reafirmă că Ministerul Sănătăţii nu va închide spitale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Tiberius Brădăţan, îl acuză pe preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, „reprezentantul celor care în 2011 au închis la propriu un număr de 67 de spitale pe tot teritoriul ţării”, că „ a dus în derizoriu, prin declaraţii politice sforăitoare”, „un subiect de maximă importanţă”, anume Masterplanul Regional de Servicii de Sănătate – Regiunea Nord-Est, un document  obligatoriu în vederea deblocării, accesării şi utilizării fondurilor structurale şi de investiţii în exerciţiul financiar următor al Uniunii Europene.

Dr. Brădăţan a declarat că, „spre deosebire de decizia unilaterală, luată pe genunchi, de colegii din PDL ai domnului Flutur, Ministerul Sănătăţii din guvernarea PSD va supune dezbaterii cu toţi factorii implicaţi, acest plan strategic elaborat de un grup de experţi independenţi şi prezentat prima dată în urmă cu 2 ani”.

Reprezentantul Ministerului Sănătăţii a afirmat că astăzi, la Iaşi, masterplanul va fi pus în discuţie în cadrul unei întâlniri tehnice de lucru, la care au fost invitaţi să participe conducători ai autorităţilor publice locale, manageri de spitale, reprezentanţi ai direcţiilor de sănătate publică şi ai caselor de asigurări de sănătate.

„Rolul acestei dezbateri nu este de a închide unităţi spitaliceşti, ci de a face o radiografie a situaţiei la zi şi de a se găsi împreună soluţii pentru eficientizarea activităţii din instituţiile pentru îngrijirea sănătăţii. Repet: Ministerul Sănătăţii nu va închide nici un spital. Numai autorităţile locale în subordinea cărora se află unităţile sanitare pot decide să facă acest lucru.   Am mai făcut precizarea la începutul săptămânii în curs şi PSD a dat un comunicat în acest sens, dar preşedintele Flutur ori nu are capacitatea să înţeleagă, ori încearcă să închidă din nou spitale şi să arunce vina în curtea PSD”, a afirmat dr. Tiberius Brădăţan.

El a invitat toţi participaţii la întâlnirea de la Iaşi, inclusiv pe reprezentanţii Consiliului Judeţean Suceava, să dea dovadă „de responsabilitate şi corectitudine”, „factori ce pot contribui la luarea celor mai bune decizii pentru asigurarea unor servicii de sănătate de calitate acordate cetăţenilor”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Secretarul de stat Tiberius Brădăţan reafirmă că Ministerul Sănătăţii nu va închide spitale.
 Vizualizări articol: 1398 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Secretarul de stat Tiberius Brădăţan reafirmă că Ministerul Sănătăţii nu va închide spitale1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei