Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 feb 2019 - Anul XXIV, nr. 46 (7047)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pericole pe şosele

Poliţiştii continuă şirul de reţineri ale şoferilor pericol public. Din păcate, nu duc lipsă de clienţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţiştii pun în aplicare cât mai des posibil un amplu program de prevenire a accidentelor rutiere care presupune creşterea fermităţii în sancţionarea celor care săvârşesc infracţiuni la regimul rutier, prin emiterea de ordonanţe de reţinere pe numele şoferilor care calcă în picioare legislaţia rutieră. Sunt vizaţi în principal cei care se urcă la volan deşi nu au permis ori îl au suspendat şi au consumat alcool.

Programul anunţat de comisarul-şef Adrian Buga, inspectorul-şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, s-a concretizat cel mai recent sâmbătă seară, când o patrulă de poliţie de la Secţia Rurală Marginea, care acţiona pe raza comunei Horodnic de Jos, a oprit pentru control un autoturism Dacia 1310, condus pe un drum comunal. La volan a fost identificat un localnic în vârstă de 54 de ani, alături de care mai era un tânăr în vârstă de 33 de ani.

Bărbatul de la volan emana miros de alcool, iar în urma verificării cu etilotestul a rezultat concentraţia de 0,70 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Mai mult, bărbatul în vârstă de 54 de ani nu este posesor de permis de conducere pentru nici o categorie auto.    

Sfidarea legii a mers şi mai departe, poliţiştii stabilind şi că numerele de înmatriculare aplicate pe autoturismul Dacia 1310 aparţin unui alt vehicul.

Bărbatul a fost condus la Spitalul municipal Rădăuţi, unde, cu consimţământul său, i s-au recoltat două mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

Având în vedere cumulul de infracţiuni comis în concurs, ,,conducerea unui vehicul cu număr fals de înmatriculare”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” şi „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, poliţiştii au emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore. Sâmbătă noapte, bărbatul din Horodnic a fost introdus în arestul poliţiei judeţene.  

Comisarul-şef Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al poliţiei judeţene, a transmis un nou avertisment:

„Poliţiştii suceveni atrag încă o dată atenţia cu privire la faptul că vor dispune reţinerea şi încarcerarea celor care săvârşesc fapte penale la regimul rutier, în funcţie de gravitatea faptelor, consecinţele produse şi materialul probator administrat”.

 

Realitate tristă: şoferii pericol public, la ordinea zilei în judeţ

Bărbatul din Horodnic de Jos nu este singurul prins băut la volan la finele săptămânii trecute. 

Tot sâmbătă noapte, şi poliţiştii de la Secţia Rurală Gălăneşti au depistat, la Frătăuţii Noi, un şofer în vârstă de 29 de ani, la volanul unei autoutilitare Mercedes Benz, care nu este posesor de permis de conducere şi era băut. Etilotestul a indicat în cazul său valoarea de 0,63 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. 

Într-un alt caz, tot sâmbătă, la Siminicea, un șofer băut a ieșit cu mașina în decor. Polițiștii deplasați la fața locului l-au identificat pe șofer, un localnic în vârstă de 51 de ani, aflat în stare avansată de ebrietate. În urma verificării cu etilotestul a rezultat că bărbatul avea o concentrație de 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul nu avea nici permis categoria B pentru autoturismul pe care îl conducea.

  În ultimele zile, alţi patru conducători auto au fost reţinuţi pentru cumul de infracţiuni la regimul rutier. Au fost şi situaţii în care după arestul de 24 de ore au urmat şi alte măsuri restrictive stabilite de magistraţi. De exemplu, la mijlocul săptămânii trecute, un tânăr în vârstă de 30 de ani, din Dorna Arini, care a dat cu maşina accidental peste cel cu care băuse anterior şi a plecat mai departe, a fost plasat în arest la domiciliu, la expirarea ordonanţei de 24 de ore de arest.

Tânărul respectiv a fost pus sub acuzare pentru nu mai puţin de cinci infracţiuni: conducere cu permisul suspendat, punerea în circulaţie a unui vehicul neînmatriculat, punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul cu număr fals de înmatriculare, vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţiştii continuă şirul de reţineri ale şoferilor pericol public. Din păcate, nu duc lipsă de clienţi.
 Vizualizări articol: 2473 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Poliţiştii continuă şirul de reţineri ale şoferilor pericol public. Din păcate, nu duc lipsă de clienţi5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei