Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 oct 2018 - Anul XXIII, nr. 234 (6944)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Performanţă recompensată

Premiu de 10.000 de lei oferit de Primăria Suceava elevului David Turturean pentru medalia de aur obţinută la Olimpiada Internaţională de Astronomie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Un elev de la Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare” Suceava, care a cucerit medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Astronomie din Sri Lanka, va primi un premiu financiar consistent din partea Primăriei Suceava.

„Având în vedere performanţele acestui tânăr, David Turturean, îl vom premia, din partea Primăriei Suceava, cu 10.000 de lei, pentru aurul adus de la Olimpiada Internaţională de Astronomie. Eu ca primar îl felicit pentru rezultatul obţinut şi pentru onoarea pe care o aduce oraşului”, a anunţat miercuri şeful municipalităţii sucevene, Ion Lungu.

Edilul sucevean a precizat că a discutat deja de acordarea acestui premiu cu directorul CNSCM, Dan Popescu, care a înaintat municipalităţii referatul necesar pentru acordarea acestei recompense financiare pentru performanţa obţinută.

De altfel, în şedinţa de Consiliu Local va fi supus spre aprobare un proiect cadru de acordare de premii băneşti pentru cei care obţin rezultate deosebite la competiţii internaţionale: 10.000 de lei pentru medalia de aur, 7.000 de lei pentru medalia de argint, 5.000 de lei pentru medalia de bronz.

Referitor la discuţiile stârnite pornind de la finanţarea participării la competiţii, Ion Lungu a spus că elevii merituoşi pot fi recompensaţi pentru performanţele obţinute.

„Este corect să fie aşa, avem foarte multe solicitări de finanţare înainte de a se merge la olimpiade, dar nu avem cum şti ce rezultate se obţin acolo. Tocmai de aceea, prin regulament, vom stabili nişte plafoane de premiere, astfel încât cei care vin cu rezultate să îşi acopere costurile de participare”, a explicat edilul sucevean.

David Turturean (clasa a X-a) a cucerit medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Astronomie din Sri Lanka (Colombo, 6-13 octombrie), competiţie ce a reunit 83 de participanţi din 22 de ţări.

Costurile de participare au fost acoperite integral de Ministerul Educaţiei, în ciuda informaţiilor false vehiculate, aceasta fiind cea de-a treia IAO (International Astronomy Olympiad) la care participă în aceste condiţii, după cum a explicat şi David Turturean pe contul său de Facebook: „Olimpiada pentru care am avut nevoie de sponsorizare pentru deplasare şi participare este Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizica (IOAA), care va avea loc între 3 şi 11 noiembrie în Beijing, China. România poate participa cu două echipe de câte cinci elevi, aprobate de MEN, la această olimpiadă: prima echipă, care are participarea asigurată de minister; respectiv cea de-a doua echipă, ai cărei membri trebuie să găsească sponsorizare pentru participare, eu făcând parte din cel de-al doilea echipaj”.

David este pregătit la fizică de către profesorul Sorin Golda, urmând de mai mulţi ani şi cursurile cercului de astronomie şi astrofizică, susţinute de prof. dr. Petru Crăciun, la Palatul Copiilor Suceava.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Premiu de 10.000 de lei oferit de Primăria Suceava elevului David Turturean pentru medalia de aur obţinută la Olimpiada Internaţională de Astronomie.
 Vizualizări articol: 1781 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Premiu de 10.000 de lei oferit de Primăria Suceava elevului David Turturean pentru medalia de aur obţinută la Olimpiada Internaţională de Astronomie5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei