Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 oct 2018 - Anul XXIII, nr. 234 (6944)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Confirmare de la Bruxelles

Ioan Balan: „Incompetenţa miniştrilor lui Dragnea ne costă miliarde de euro”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul liberal de Suceava Ioan Balan îi dă dreptate întrutotul comisarului european pentru dezvoltare regională Corina Creţu în ceea ce priveşte lipsa de implicare a guvernelor Dragnea în ceea ce priveşte atragerea de fonduri europene. Practic, Ioan Balan spune că oficialul român de la Bruxelles nu a făcut altceva decât să confirme faptul că „incompetenţa miniştrilor lui Dragnea ne costă miliarde de euro”.

„Peste 800 de milioane de euro din banii gratuiţi de la UE deja s-au pierdut, iar pentru alte miliarde de euro care ar putea fi aduse în România, Guvernul nici măcar nu a scris proiectele. Doamna Corina Creţu a spus că şi Guvernul Dăncilă este la fel de incompetent ca şi guvernele Tudose şi Grindeanu. Mai precis, domnia sa confirmă că sub guvernarea PSD-ALDE nici măcar proiecte nu s-au scris, nici cereri de finanţare nu s-au trimis la Bruxelles şi nu mai există nici o îndoială că România va pierde cel puţin câteva miliarde de euro din banii pe care îi are alocaţi. Cauza: prostia ori incompetenţa Guvernului sau amândouă la un loc”, a arătat deputatul sucevean.

Ioan Balan a adus în discuţie şi un subiect care ne interesează în mod direct în această parte de ţară, respectiv autostrada Târgu Mureş - Iaşi, ocazie cu care a amintit-o din nou pe Corina Creţu, care a precizat că pentru UE această investiţie reprezintă o prioritate deoarece conectează Europa de Republica Moldova.

„Aşadar, pentru autostrada Târgu Mureş – Iaşi – Ungheni sau pentru autostrada Siret – Suceava - Bucureşti există bani nerambursabili, însă avem dovada cea mai clară că Guvernul chiar nu vrea să facă aceste proiecte, pentru că nici proiectele nu le-a făcut. Pe de altă parte, pentru a ascunde falimentul guvernării, Liviu Dragnea păcăleşte populaţia că va construi autostrăzi, în parteneriat public-privat, adică din bani de la buget, după care va pune taxă pe autostrăzi. Cât de cinic, cât de arogant şi cât de rău-voitor poate să fie, ca să dea cu piciorul la miliarde de euro gratuiţi din care s-ar putea construi infrastructură şi să propună românilor să facă o chetă pentru acestea?”, s-a întrebat Ioan Balan.

Parlamentarul liberal de Suceava cere ca acest Guvern Dragnea 3 să plece acasă imediat şi în integralitate, şi asta pentru că a compromis aproape total imaginea României în faţa Uniunii Europene. Cât despre plecarea lui Valentin Popa din Guvern, Ioan Balan a apreciat gestul de minimă decenţă, dar crede că situaţia din învăţământul românesc va fi una şi mai critică, şi asta pentru că a ajuns pe mâna Rovanei Plumb, cea care se face vinovată pentru dezastrul total al absorbţiei fondurilor europene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Balan: „Incompetenţa miniştrilor lui Dragnea ne costă miliarde de euro”.
 Vizualizări articol: 1272 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ioan Balan: „Incompetenţa miniştrilor lui Dragnea ne costă miliarde de euro”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei