Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 oct 2018 - Anul XXIII, nr. 234 (6944)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Declaraţie politică

Ioan Stan: "Noua Lege a pensiilor înlătură inechităţile guvernate de anterioarele prevederi legale în domeniu"

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a susţinut o declaraţie politică în care a prezentat principalele prevederi din noua Lege a pensiilor, precum şi avantajele aduse de noile prevederi legale. Ioan Stan a subliniat căunul dintre punctele de referinţă al programului PSD de guvernare, cel referitor la politicile sociale, cuprinde angajamentele acestui partid „faţă de acea parte a poporului român căreia îi datorăm existenţa şi devenirea noastră”.

Stan a spus că acest proiect a fost edificat pe baza prevederilor Comisiei Naţionale de Prognoză, a fost avizat favorabil de Consiliul Economic şi Social, de Ministerul de Finanţe şi de Ministerul Justiţiei, discutat cu patronatele şi sindicatele ca şi cu reprezentanţi ai asociaţiilor de pensionari şi a fost încredinţat dezbaterii publice din luna august a anului curent. „Proiectul a ţinut cont de toate răspunderile asumate în acest sens de programul de guvernare. Menită, în principal, înlăturării inechităţilor, guvernate, putem zice, de anterioarele prevederi legale în domeniu, noua lege se referă fără ambiguităţi la condiţiile generale legate de vârsta de pensionare, de stagiul minim, ca şi de stagiul complet de cotizare”, a arătat Stan.

El a spus că noul proiect propune rectificări, cum ar fi introducerea masteratului şi doctoratului ca perioade necontributive asimilate stagiului de cotizare, micşorarea vârstei de pensionare pentru femeile care au realizat stagiul minim de cotizare de 15 ani şi au născut trei copii pe care i-au crescut până la 16 ani. Ioan Stan a spus că la acestea se adaugă reducerea vârstei de pensionare pentru cei care muncesc în condiţii deosebite sau speciale, majorarea cu 25% a punctajelor lunare pentru persoanele care au realizat stagiul de cotizare ca nevăzător.

„Nu este lipsită de importanţă prevederea ca Valoarea Punctului de Referinţă să crească şi în funcţie de creşterea reală a salariului brut realizat, prevedere asumată ca urmare a discuţiilor cu sindicatele. Proiectul mai prevede şi posibilitatea ca pensionarii cu un stagiu de cotizare sub 15 ani să poată opta pentru indemnizaţia socială minimă în loc de pensie. Autorii proiectului, specialişti de top în domeniile de interes din câte am înţeles, nu au omis a se referi la aspectul de maximă importanţă al impactului bugetar ce va fi produs de aplicarea noii legi”, a declarat Ioan Stan.

 

Stan: Pensionarii nu au uitat cine le-a ”tăiat” de fapt pensiile, tratându-i dispreţuitor drept ”asistaţi social”

Senatorul PSD de Suceava adăugat că se vorbeşte astfel despre 8,4 miliarde de lei în anul 2019, 24,8 miliarde de lei în 2020, 51 de miliarde de lei în 2021 şi 81 de miliarde de lei în 2022. Pe de altă parte el şi-a exprimat regretul, „dublat de o profundă stupefacţie”, faţă de lipsa de consideraţie la adresa memoriei populare manifestată de aşa-zişi lideri, contestaţi de propriii lor colegi. „Îndrăzneşte acum un atare personaj să afirme că PSD a <tăiat pensiile>. Termenul folosit în această penibilă încercare de a denatura adevărul este mai mult decât prezent în acea memorie colectivă de care tocmai vă vorbeam. Pensionarii nu au uitat cine le-a <tăiat> de fapt pensiile, tratându-i dispreţuitor drept <asistaţi social> după o viaţă de muncă”, a spus Ioan Stan, care a adăugat: „Sper că cel vizat nu se va deda la întocmirea unei plângeri penale la adresa beneficiarilor noii Legi a pensiilor, deşi, să fiu sincer, nu m-aş mira”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Stan: "Noua Lege a pensiilor înlătură inechităţile guvernate de anterioarele prevederi legale în domeniu".
 Vizualizări articol: 1666 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.7 din 6 voturi
Ioan Stan: "Noua Lege a pensiilor înlătură inechităţile guvernate de anterioarele prevederi legale în domeniu"1.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei