Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 oct 2018 - Anul XXIII, nr. 234 (6944)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sprijin

Senatorul Iordache a anunţat că peste 13.000 de preşcolari şi elevi din judeţ vor beneficia gratuit de ghiozdane şi rechizite

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatorul PSD de Suceava Virginel Iordache a anunţat că peste 13.000 de preşcolari şi elevi din judeţul Suceava vor beneficia gratuit de rechizite şi ghiozdane. Virginel Iordache a spus că la nivel naţional peste 360.000 de preşcolari şi elevi din clasele II-VIII beneficiază în anul şcolar 2018-2019 de pachete de rechizite şi ghiozdane.
Iordache a arătat că, dintre aceştia, 308.611 elevi vor primi ghiozdane, beneficiarii fiind înscrişi în învăţământul de stat, primar şi gimnazial, la cursuri de zi. El a explicat că aceştia sunt în întreţinerea familiilor al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie, este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe ţară.
„Elevii din grupul-ţintă au devenit eligibili în proiect după ce au solicitat, la începutul anului şcolar, sprijinul acordat în cadrul programului naţional desfăşurat anual în baza Legii 126/2004 şi a ordinului de ministru nr. 4385/2012. În plus, 51.539 de preşcolari vor primi rechizite şcolare. Aceştia sunt beneficiarii tichetelor sociale acordate conform Legii nr. 248/2015 privind stimularea participării în învăţământul preşcolar a copiilor provenind din familii defavorizate”, a spus senatorul PSD de Suceava. El a explicat că proiectul „Rechizite pentru preşcolari şi elevi - şanse egale la educaţie” are ca obiectiv prevenirea abandonului şcolar şi a părăsirii timpurii a şcolii, facilitând accesul egal şi participarea la învăţământul obligatoriu a preşcolarilor şi elevilor proveniţi din familiile cele mai defavorizate, prin acordarea de materiale şcolare.

Iordache a precizat că rechizitele şi ghiozdanele vor fi distribuite prin intermediul inspectoratelor şcolare judeţene către unităţile de învăţământ, care vor repartiza mai departe materialele şcolare către elevii şi preşcolarii din grupul-ţintă.
Senatorul PSD a spus că Ministerul Educaţiei Naţionale este beneficiar al proiectului „Rechizite pentru preşcolari şi elevi - şanse egale la educaţie”, implementat în cadrul Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate, Precaritate materială de bază, bugetul total al proiectului fiind de peste 17,3 milioane de lei. „La nivelul judeţului Suceava peste 13.000 de elevi din clasele II-VIII vor beneficia de  prevederile acestui proiect. Astfel, după aproape doi ani de zile de guvernare, aşa cum spuneam şi în campania electorală, vom acorda o atenţie deosebită învăţământului, acum se şi realizează acest lucru. Iată că guvernul PSD vine cu o nouă măsură foarte bună pentru preşcolari şi şcolari, acordându-le rechizite şcolare şi ghiozdane”, a spus Iordache.

El a mai precizat că acest lucru vine după alte măsuri adoptate în domeniul educaţiei, respectiv măririle salariale, acordarea de tichete de vacanţă pentru profesori, construcţia de şcoli şi grădiniţe prin PNDL 2 sau creşterea fondului de carte din bibliotecile şcolare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Senatorul Iordache a anunţat că peste 13.000 de preşcolari şi elevi din judeţ vor beneficia gratuit de ghiozdane şi rechizite.
 Vizualizări articol: 1186 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Senatorul Iordache a anunţat că peste 13.000 de preşcolari şi elevi din judeţ vor beneficia gratuit de ghiozdane şi rechizite1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei