Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 oct 2018 - Anul XXIII, nr. 234 (6944)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Iniţiativă

Maricela Cobuz propune introducerea în şcoli a pauzei de prânz ca măsură de prevenire a obezităţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PSD de Suceava Maricela Cobuz propune introducerea în şcoli a unei pauze de prânz ca măsură de prevenire a obezităţii. Cu prilejul Zilei Naţionale a Alimentaţiei şi a Combaterii Risipei Alimentare, deputatul PSD de Suceava dr. Maricela Cobuz a participat la evenimentul de lansare a Programului FOOD în România, demarat în cadrul programului european FOOD – Fighting Obesity through Offer and Demand, Edenred România, în parteneriat cu Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Maricela Cobuz a explicat că programul FOOD a fost lansat prin campania „Hai la 1 la masă! Ia o pauză de sănătate”, România devenind astfel a zecea ţară din Europa care implementează acest program, cel mai mare proiect european de promovare a obiceiurilor nutriţionale sănătoase în timpul zilei de lucru.

Deputatul PSD de Suceava a explicat că programul FOOD este adresat celor 208.000 de companii care oferă tichete de masă angajaţilor şi celor peste 54 de milioane de angajaţi din Uniunea Europeană care iau masa în peste 475.000 de restaurante incluse în reţeaua de tichete de masă Ticket Restaurants.

„Programul a fost implementat ca o necesitate de combatere a obezităţii, aceasta având o creştere exponenţială în secolul XXI. La nivel mondial, decesele cauzate de obezitate au o frecvenţă de trei ori mai mare decât decesele cauzate de malnutriţie sau din lipsa mâncării. În Uniunea Europeană 52% dintre cetăţenii adulţi sunt supraponderali sau obezi, iar aproape 13% dintre aceştia mor din cauza obezităţii”, a spus Maricela Cobuz. Ea a adăugat că potrivit studiilor, 50% dintre angajaţii din România alocă mai puţin de 30 de minute mesei de prânz, spre deosebire de alte ţări europene, unde procentul este de 23. Deputatul PSD de Suceava a mai spus că aproape 75% din europeni iau pauza de prânz, cu toate acestea, 27% dintre aceştia iau prânzul chiar la biroul în care lucrează.

„Potrivit legislaţiei în domeniu, angajaţii al căror program de muncă zilnic este mai mare de şase ore au dreptul la pauza de masă. În România, peste 2,5 milioane de angajaţi primesc tichete de masă de la angajatori, peste 3.400 de restaurante la nivel naţional acceptă tichete de masă, Ticket Restaurant Edenred”, a declarat Cobuz.

Deputatul PSD de Suceava a precizat că în calitate de medic recomandă o alimentaţie sănătoasă şi promovarea unor măsuri legislative, care ar putea introduce pauza de prânz ca măsură de prevenire a obezităţii şi abordării unui stil de viaţă sănătos.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Maricela Cobuz propune introducerea în şcoli a pauzei de prânz ca măsură de prevenire a obezităţii.
 Vizualizări articol: 1361 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 3 voturi
Maricela Cobuz propune introducerea în şcoli a pauzei de prânz ca măsură de prevenire a obezităţii1.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei