Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 oct 2018 - Anul XXIII, nr. 234 (6944)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie finală

Afaceristul din Dorna Arini condamnat la 5 ani închisoare pentru evaziune fiscală a ajuns după gratii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat din comuna Dorna Arini, judecat pentru evaziune fiscală şi condamnat definitiv de judecătorii Tribunalului Suceava la o pedeapsă cu închisoare de 5 ani, a fost săltat marţi de la domiciliul său şi încarcerat în Penitenciarul Botoşani. Doru Todaşcă, în vârstă de 59 de ani, a fost găsit vinovat pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată, condamnarea primită de acesta fiind cu executare.

Potrivit anchetatorilor, în perioada anilor 2011-2013 bărbatul a avut calitatea de administrator al unei firmei din Vatra Dornei, care are obiect de activitate fabricarea de mobilă pentru birouri şi magazine. În intervalul ianuarie-septembrie 2011, inculpatul a înregistrat în evidenţa contabilă a societăţii 123 de facturi fiscale, conţinând operaţiuni comerciale fictive în valoare totală de 11.114.389 de lei, derulate cu trei societăţi comerciale, una din judeţul Suceava, iar alte două din municipiul Bucureşti. Prejudiciul total produs bugetului de stat este de 4.445.755 de lei, din care 2.667.453 de lei reprezintă TVA şi 1.778.302 lei reprezintă impozit pe profit, prejudiciu care nu a fost recuperat.

Pentru a se evita ascunderea, distrugerea, înstrăinarea sau sustragerea de la urmărire a bunurilor ce pot servi la recuperarea pagubei produse prin infracţiune, în cauză s-a instituit măsura asigurătorie a sechestrului asupra bunurilor imobile şi mobile ale inculpatului, formate dintr-o clădire, terenuri şi un autoturism. În urma deciziei definitive a instanţei superioare, pe numele lui Doru Todaşcă a fost emis marţi un mandat de executare a pedepsei închisorii, prin care acesta a fost condamnat la o pedeapsă cu închisoarea de 5 ani pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată.

Poliţiştii l-au identificat pe bărbatul de 59 de ani la domiciliul acestuia din comuna Dorna Arini, de unde a fost transferat sub escortă la Penitenciarul Botoşani, pentru executarea pedepsei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Afaceristul din Dorna Arini condamnat la 5 ani închisoare pentru evaziune fiscală a ajuns după gratii.
 Vizualizări articol: 1729 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Afaceristul din Dorna Arini condamnat la 5 ani închisoare pentru evaziune fiscală a ajuns după gratii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei